Jump to content

Upravni postupak-upravni spor


anonimno

Preporučene objave

U obrazloženju rješenja po mojoj žalbi u jednom upravnom postupku je navedeno da je u spisu sadržan jedan dokument, koji je od presudne važnosti, a koji u stvarnosti NIJE sadržan. Istina je da je sadržan sličan dokument, ali je u njemu navedena osoba koja nema baš nikakve veze s postupkom (a ne ona koja bi trebala biti-iako imaju isto prezime).

 

Očito je da onaj tko je rješavao o žalbi se nije udostojao pročitati niti moje žalbene navode, a niti pročitati čije ime piše u spornom dokumentu, već je-očito krajnje aljkavo- u obrazloženju rješenja doslovno napisao da u spisu postoji dokument s imenom one osobe koja bi trebala sudjelovati.

 

Što činiti: upravni spor, neki zahtjev za poništenje rješenja, ili ???

 

Hvala svima, Martin

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je stvar vrijedna toga, obavezno upravni spor da ne bi istekao rok.

 

Zakon o upravnom postupku, koliko znam, propisuje i postupke ispravljanja greške u rješenju, pa se možete napraviti blesavi i zatražiti ispravku greške, iako to u ovom slučaju, ako sam dobro shvatio, dovodi do drugačije odluke pa se ne radi o grešci u pravom smislu riječi.

 

Možete zatražiti tumačenje rješenja od čelnika toga tijela, to nije formalni postupak ali ga možda može natjerati da se zamisli pa nešto poduzme.

 

Inače, takva aljkavost i nečitanje dokumenata u administraciji i na sudovim su po mom osobnom iskustvu prije pravilo nego iznimka. I

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija