Jump to content

Veličina građevnog zemljišta za obiteljsku kuću?


anonimno

Preporučene objave

Želim kupiti građevno zemljište za obiteljsku kuću u seli,nedaleko od V.Gorice.Komad koji mi se sviđa je 800 hvati,a neki mi prijatelji kažu da je za kuću dosta 250 hvati.Ostatak zemljišta bi trebao platiti kao livadu.Da li je to točno?Da li postoji neki propis i gdje to mogu pročitati?Zahvaljujem na odgovorima. :klanjam: :klanjam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zemljište koje kupujem je 800 čhv.ali je u pitanju cijena po čhv.Neki mi kažu da se za kuću ne može kupiti ispod 250 čhv,što znači da bi ostalo bilo plaćeno kao livada.Kuća je standardna,obiteljska za četveročlanu obitelj.Danas sutra po potrebi uredilo bi se potkrovlje.To još nije definirano. :thankyou:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cijenu građevinskog i inog područja određuju prodavatelj i kupac. Prema tome, nema cijene određene "za građevinsko zemljište" i "cijene za poljoprivredno" nego je cijena tržišna. Konkretno u Vašem slučaju, tko kaže da Vi nećete u budučnosti htjeti napraviti preparcelizaciju i sagraditi još jednu kuću ili pak prodati ostatak parcele. Zato je cijena za cijelo zemljište jednaka jer je cijelo zemljište građevinsko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, pitanje je kakvu kucu zelite graditi: samostojecu, dvojnu ili u nizu. Pretpostavljam da se radi o samostojecoj. Koeficijent izgradnje, visinu do vijenca, te minimalnu cesticu mozete naci u prostornom planu opcine o kojoj se radi ili u GUP-u grada (pretpostavljam da se ne nalazite u obuhvatu GUP-a). U svakom slucaju mozete pitati i u Opcini (odjel prostornog planiranja) i u zupaniji da se ocituju o tome zemljistu i daju vam konkretne podatke. Iako je u gradjevinskoj zoni, to jos uvijek ne znaci da cete mozi ista graditi na toj cestici.[ :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porez na igre na srecu je (bio) 30 % od dobitka !

 

A kaj se tice potpisa.. pa to je stari vic ...

 

Zagorec dobil na lutriji i svi ga u birtiji pitaju kaj bu z novcima !

 

A on se onak odmakne od šanka i zdere se (na prijatelje prave i lažne)..

 

SE VAS BUM TUŽIL !!!

 

Skužili ? (za zagorce se prića da se najviše tuže.. zbog međe.. ne)

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija