Jump to content

Trazim odvjetnika, Dubrovnik, privatna tuzba, hotel


idemodalje

Preporučene objave

Trazim odvjetnika na podrucju Dubrovnika radi pokretanja privatne tuzbe protiv hotela u Dubrovniku u kojem sam odsjeo u 2014. godini.

 

Prilikom mog boravka, osoblje hotela je izgubilo moju putovnicu ciji nestanak sam prijavio policiji. Par sati kasnije, osoblje hotela je pronaslo moju putovnicu, tacnije vratio ju je drugi gost hotela kojem su je dali.

 

Kako bi se iskupili, pocastili su me ruckom, uzeli moju potvrdu o prijavi nestanka putovnice i obecali otici na policiju i ponistiti prijavu.

 

Ja sam nastavio svoje putovanje bez problema.

 

Medjutim, 31.12.2014. godine sam dozivio neugodnost na granicnom prijelazu BiH-RH jer je prilikom skeniranja putovnica aktivirala INTERPOL alarm te mi je odmah oduzeta.

 

Nakon 10-ak dana dogovaranja sa MUP RH i Granicnom policijom BiH, INTERPOL potraga za putovnicom je prekinuta i putovnica mi je vracena.

 

S obzirom da od osoblja hotela nisam dobio nikakvu ponudu za obestecenje za neugodnosti i ogranicenja kretanja koja sam dozivio, a s obzirom da ih smatram direktno odgovornim, zelim pokrenuti privatnu tuzbu ili ih na neki drugi nacin natjerati da me obestete.

 

Molim vas za pravni savjet.

 

Rado cu odgovoriti na dodatna pitanja putem PP ili e-mail.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Mislim da ćete kod traženja naknade štete morati dokazati da vam je upravo namjerom ili grubom nepažnjom hotela prouzročena šteta. ako se radi o običnoj nepažnji ili nesretnom slučaju na koji hotel nije mogao utjecati niti ga je mogao predvidjeti, ne znam da ćete moći ostvariti odštetu. osim toga, morat ćete dokazati i u kojem vam je smislu nastala šteta (materijalnom, nematerijalnom).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija