Jump to content

Zanimjivi članci - vezani i nevezani za pravo


stef_mrcina

Preporučene objave

Izdvojit ću samo bitne dijelove članka.

 

I to se događa – starac u zatvoru jer hrani mačke lutalice

 

(...) Naime, David Parton ima 76 godina i već je dulje vrijeme hranio devet mačaka lutalica u svom susjedstvu. Zbog toga mu je stigla kazna od 900 dolara, a kada ju je odbio platiti, završio je u zatvoru na devet dana.

 

David Parton je hraneći mačke lutalice kršio zakon grada Gainesvillea, prema kojem je zabranjeno na ulicama, dakle na posjedima u vlasništvu grada, ostavljati posude s hranom i vodom za bilo koga, uključujući i mačke lutalice.

 

Kada je dobio kaznu zbog hranjenja mačaka rekao je da je ne bi platio ni da ima milijun dolara u džepu te dodao: “Bog mi je rekao da ih hranim. Radije sam sjedio u zatvoru nego platio takvu kaznu. Taj zakon jednostavno nije u redu.” (...)

 

Cijeli članak + video.

 

PS Ne znam jel to stara vijest no ja sam ga tek sad vidio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zanimljivo: zakon ne zabranjuje poliandriju

 

Poliandrija je u svijetu poznata osim među nomadskim Tibetancima i kod nekih naroda u Nepalu, Ladakhu i Indiji (kod stočarskog naroda Toda i plemena Nishi)), nekim regijama Kine (osobito u Yunnanu), kod starih Guanča ali ne na svim otocima jer ih je bilo i monogamnih. –Kod stočara Toda, nastanjenih u planinama Nilgiri u državi Tamil Nadu, jedna žena se može udati za sve muške članove jedne obitelji. Sva braća postati će njezini muževi, slično kao kod Arapaha, ali suprotno, kod kojih muškarac ženi sve sestre.

 

Dvojica Kenijaca potpisala su sporazum da ožene istu ženu – koja je s obojicom u vezi i, očigledno, ne želi da ostavi ni jednog ni drugog, prenosi BBC izveštaje lokalnih medija.

 

Sylvester Mwendwa i Elijah Kimani, po tom sporazumu, obojica mogu ostati živjeti u njenoj kući, a obavezali su se da pomognu u odgoju djece, čija god ona bila.

 

Kenijski policajac Adhalah Abdulrahman uvjerio je dvojicu ljudi da ožene istu ženu – nakon što ih je zatekao kako su se zbog nje potukli. – Dogovorili smo se da od danas nećemo prijetiti jedan drugom niti biti ljubomorni zbog naše žene, koja kaže da nije spremna da ostavi nijednog od nas. – navodi se u ‘sporazumu’ koji su postigli. Dodaje se da dvojicu muškaraca nitko nije natjerao da postignu neobični dogovor, a oni su se obavezali da poštuju dane koje za njih odvoji zajednička žena, da se ‘vole i žive u miru’. (...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo šale, što ako sanjate zatvor, iz sanjarice:

 

ZATVOR - Vidjeti zatvor – očekuje νаѕ mаnјі gubitak, аƖі budite і dalje uporni υ svom radu. Bіtі υ zatvoru – očekuju νаѕ velike neprilike і neugodnosti. Izaćі іᴢ zatvora – uskoro ćete se osloboditi svih briga і nеνοƖја.

 

Isti izvor, u zatvoru ćete završit ako sanjate:

 

ZAKAPANJE - Zakapati čovjeka – predznak teške bolesti. Zakapati neku stvar – stećі ćete novog prijatelja. Bіtі živ zakopan – očekuje νаѕ zatvor.

 

ZAKOPAN - sebe zakopanog sanjati najavljuje neprilike opasnost od zatvora іƖі neke druge zatvorene ustanove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija