Jump to content
miela

Županijski sud-žalba

Preporučene objave

Odvjetnik je pišuči žalbu Županijskom sudu propustio navesti dvije pravomočne odluke istog suda koje su usko vezane za predmet i odluku Državne geodetske uprave , a sve u našu korist.Te navedene presude dokazuju neutemeljenost presude Opčinskog suda. Žalba nam je od strane odvjetnika prekasno dostavljena i jako loše napisana. Prošli su rokovi i predmet je prije nekoliko dana zaprimljen na Županijskom sudu. Molim da mi odgovorite ako postoji bilo koji način da ja kao stranka reagiram,jer se radi o predmetu male vrijednosti i neče biti moguća revizija,a bojim se da bi riješenje Županijskog suda moglo biti zbog tog propusta donešeno u korist protustranke.Postoji li ikakav izvanredni pravni lijek kako bi višem sudu dostavili dokaze koje je odvjetnik propustio navesti, a koji su bitni za donošenje pravedne odluke suda?

 

Hitno mi je to saznanje---Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Da li ste u prvostupanjskom postupku isticali konkretne presude.

 

Možda da malo bolje objasnimo. Odvjetnik je propustio navesti da se radilo o tužbi suprotne strane za smetanje posjeda upravo te čestice koja je predmet sada ovog postupka koji odlučuje o pravu vlasništva. Time je suprotna strana htjela prejuducirati unaprijed odluku suda da je imala posjedovne radnje, i da mi ometamo „njen posjed“, a dokazano je da nije, te je odbijena njena tužba kao neosnovana.

Sada, u ovom je predmetu na koji ističemo žalbu, tijekom postupka to samo napomenuto. Naime isti sudac vodio je taj postupak kao i ovaj na koji je sada uložena žalba. U svom je rješenju sudac tek napomenuo jednom rečenicom, bez objašnjenja, da je suprotna strana odbijena u tužbi smetanja tog posjeda.

 

Glavno i najvažnije pitanje je:

Da li mi imamo bilo kakove zakonske mogučnosti da nakon isteka žalbenog roka uputimo Županijskom sudu podnesak sa navodima i dokaznom dokumentacijom koja po nama pobija objašnjenje presude u korist protustranke. Ukoliko imamo, kako i na koji način se podnosi ta naša zamolba za ispravkom loše sroćene žalbe našeg odvjetnika.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

rok za žalbu vam je prošao.možete pokušati poslati očitovanje i pozvat se na presuđenu stvar. dostaviti kopiju presude.najvjerojatnije sud će odbiti očitovanje i neće ga razmatrati.

uz žalbu odvjetnika i vi ste mogli poslati žalbu.

 

mogli ste i sa odvjetnikom biti na raspravi i pozvat se na presuđenu stvar. propustili ste svoju priliku što će vas najvjerojatnije koštati.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
možete pokušati poslati očitovanje i pozvat se na presuđenu stvar.

Nema mjesta prigovoru presuđene stvari u odnosu posjedovne i vlasničke tužbe,zbog čega se posjedovna parnica okončava rješenjem a vlasnička presudom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×