Jump to content

Upravni studij


ffilip

Preporučene objave

Što mislite o ovom studiju?

Imate li iskustva s njim ili se možda radili s ljudima koji su ga završili?

Nakon njegovog završetka, kakve su realne mogućnosti zapošljavanja (ako ih uopće ima)?

Što mislite o kvaliteti upravnih studija na veleučilištima u manjim gradovima u odnosu na ove koji se izvode na Pravnim fakultetima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što mislite o ovom studiju?

Imate li iskustva s njim ili se možda radili s ljudima koji su ga završili?

Nakon njegovog završetka, kakve su realne mogućnosti zapošljavanja (ako ih uopće ima)?

Što mislite o kvaliteti upravnih studija na veleučilištima u manjim gradovima u odnosu na ove koji se izvode na Pravnim fakultetima?

 

Hmmmm :-) ............ što da ti kažem, studij sam završila 2006. godine bez prevelik poteškoća, ali poteškoće nastaju nakon završenog studija...... Imam 1 god radnog iskustva, položen DSI i to je to. Nitko ne treba upravne pravnike i to je promašena struka koja samo komplicira život.

Jaaaako rijetko (skoro pa nikad) se pojavljuju oglasi za slobodna radna mjesta II. vrste, a za radno mjesto referenta III. vrste nitko te neće zaposliti jer će rađe uzeti nekoga tko ima samo završenu gimnaziju dok ti sa određenim višim znanjem o upravnim poslovima možeš ostati visiti na Zavodu za zapošljavanje. Dok sam studirala imala sam točnu viziju što će biti moj posao i što ću raditi, a sada sa 100% sigurnošću mogu reći da nisam bila u pravu i da je upravno pravo izmišljena struka s kojom se nigdje nećeš zaposliti, pa ni u trgovini kao trgovac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ne budi naivan, naravno će da će to govoriti.

Jedini odobitnici od tog izmišljenog studija su upravo ti profesori koji od njega pune đepove.

danas je Pravnim fakultetom skoro nemoguće pronaći posao,a kamoli s Upravnim studijem.

Upravno je beskorisni studij koji ne nudi nikakvu perspektivu zapošljavanja.

Nažalost!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Da. To je još jedna "nelogičnost" u ovom našem apsurdistanu. Jedna zemlja koja ima ogroman broj županija, gradova,općina pa k tome i cijela središnja državan uprava + zavodi, ustanove...a nema posla za upravne pravnike,a ni pravnike. Već je netko na jednom mjestu napisao da poslove pravnika i upravnih pravnika obavljaju ljudi s filozofskim i sličnim fakultetima raznoraznih smjerova. I to je točno. Ako se koji natječaj i otvori , dosta često piše da se traži studij društvenog usmjerenja i na taj način pravnici (i upravni pravnici) izvise. Voljela bih vidjeti statistički podatak o strukturi obrazovanja - koliko postotak djelatnika u svemu gore navedenom otopada na pravnike i upravne pravnike... iako sam sretno zaposlena od završetka studija, nikad ,ali nikad ne bih studirala na pravnom ,a kamoli upravnom studiju da sam sve ovo znala sa 18 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav. Kolege, prvostupnici javne uprave odnosno specijalisti javne uprave, ako vas ima ovdje da čujemo neka novo-pozitivna iskustva u vezi zapošljavanja.

Smatram i nadam se da će se situacija s vremenom mijenjati i da će poslodavci početi prepoznavati našu struku i kvalitetu obrazovanja (ne znam za druge studije, ali u zg nas stvarno dobro iz-treniraju). Otkako sam završila fakultet (za sada višu), a uskoro i specijalistički, redovito pratim natječaje na NN i HZZ-ou. Posla je vrlo malo, međutim ista takva situacija je skoro u svim zanimanjima, osim naravno onih deficitarnih. E sad, prvostupnici odgovaraju onim poslovima radnih mjesta, koje ne mogu obavljati osobe sa SSS, za koje se zahtijeva nešto više znanja, a opet nisu toliko kompleksna da se zahtijeva VSS. Makar će još i danas poslodavci više puta za opće i administrativne poslove prije odabrati prvostupnika ekonomije i sl. koji vjerojatno nikad u životu nije čuo za uredsko poslovanje, a kamoli potonje poznavanje istoga. A čak vrlo vjerojatno iz neznanja. Nekad se i iznenadim kad u natječaju vidim da se traži prvostupnik javne uprave, a kamoli specijalist javne uprave.

Sljedeće, isto tako smatram da nitko, niti mi sami, ne bismo smije našu struku poistovjetiti s strukom magistra prava koji polažu kolegije svih grana prava, koja su najčešće uže vezana za sudstvo, odvjetništvo ili javno bilježništvo. Svaka čim čast na diplomi jer znam da jako puno truda i napora ulažu u svaki pojedini položeni ispit na pravu.

Međutim, smatram da niti oni ne bi smjeli podcjenjivati našu struku jer nas ispituju isti profesori i ocjenjuju nas istim kriterijima i mi isto ne učimo samo tri dana pred ispit, mi dobivamo jedva dvojke za ok znanje, i nas ruše na ispitima, i mi moramo znati svaki članak zakona itd.

Smatram da smo na području javne uprave i upravnog prava više "doma" nego sami pravnici, a baš zato jer se specijaliziramo samo za tu granu prava i za to područje.

 

I da napomenem za one koji se informiraju za eventualni upis za ubuduće, ovaj faks se sada zove stručni studij javne uprave odnosno specijalistički diplomski studij javne uprave. Radi se o 3+2. Nakon tri godine smo prvostupnici javne uprave, a nakon svih pet specijalisti javne uprave (dakle, ne magistri).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav...Vidim da vas ima dosta s ovim faksom-ja ga zovem uzaludnim, jer posla poslje nac mislim da ce bit tesko.. završila sam to Upravno pravo tj.prvostupnik sam javne uprave, hzz i burzu rada svakodnevno pratim i neke slicne portale s oglasima, pa jako slabo se potražuje radnika s ovim zvanjem.. jos plus toga ne mogu na stručno usavrsavanje jer sam presla godine iza 29, tako da ni taj drzavni ne mogu polozit da hocu.. ostaje mi opcija uletit negdje -ako bude moguce bez drzavnog ispita,na probni rad od 2mj pa onda rok 6mj za polaganje drzavnog, ali kazem upast na tako nesto isto je tesko.. ne znam da li mi je bolje javljat se na radna mjesta sa srednjom-gimnazijom ili jos i s ovim diplomom poslje, jer uistinu sto su rekle kolege gore za taj posao uzimaju radje sss vec upravne pravnike-bez obzira sto nam je blize podrucje i sto smo sve to ucili i prosli na faksu.. dakle uopće nisam optimisticna i da mi je ova pamet bila onda dok sam upisivala faks nikad ga ne bi uspisala, a ne bih ni preporucila bas.. eto moje iskustvo..lip pozdrav svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Posao naći s ovim posebna je priča. Jedan natječaj je bio za ovrhovoditelja na sudu. Znači utjerivanje dugova....

 

Moja priča je pak malo drukčija. Uspio sam uloviti tih famoznih god.dana SOR-a i imam DSI. Što mi opet ne znači skoro ništa. A opet spasilo mi je živu glavu jer imam barem tih godinu dana (vidio sam natječaj ZABE gdje doslovno piše - da li imate BAREM 1 god. radnog iskustva). Natječaja nema za pravnike, a kamoli za nas. I da postao sam - spec.javne uprave. Što je opet malo više od niš. Premda su mi žena iz Ministarstva gdje sam radio (Građ.inspekcija) i profesor na faxu govorili "kako će mi ovaj novi studij sigurno pomoći"....jel to sigurno što se za divno čudo tražila moja struka za mjesto tajnika sportske udruge (uz VSS ekonomistu) ili što stalno dolazimo u obzir za tajnike obrazovnih ustanova??

 

Zašto se "stari" studenti ne udruže i ne stanu ispred Pravnih faxeva kad počnu upisi za ovaj nazovi studij?? Da ga MI UKINEMO, kad država neće...

uređeno: od Torrente
ideja
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 6 mjeseci kasnije...
, TC12 je napisao:

Ma šta ti je, ukine li se naš studij opet ćemo biti 30 godina unatrag.

Nije problem u nepostojanju radnih mjesta za nas već je problem što na naša radna mjesta dolaze ekonomisti, menadžeri i svi ostali sličnih struka.

zašto se kolege ne udruže pa to ne promjene? A od Koprića sam saznao da planiraju čak studij promjeniti u sveučilišni!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija