Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Samir007

Ucenje sa razumijevanjem

Preporučene objave

Ne postoji univerzalno pravilo niti prečac na tome putu.

 

Na internetu postoji "milijun" savjeta, ali prije nego se upustite u primjenu bilo kojeg, moj savjet vam je da lijepo odete i poslušate ispit kod konkretnog profesora, nakon čega ćete dobiti uvid u način njegova ispitivanja, ono što on traži, "dubinu" ispitivanja (detalji) te traži li razumijevanje (tada će vam često reći da mu date primjer za ono o čemu vas ispituje) ili "štreberaj".

 

Profesori su različiti i kriteriji zahtjevnosti variraju. Za jednako znanje ćete primjerice kod jednog od njih proći (možda čak i sa vrlo dobrom ocjenom), a kod drugog ćete pasti. Je li pošteno? Naravno da ne, ali koga briga osim osobe koja odgovara. U SAD-u primjerice nema usmenih ispita (ili su iznimno, iznimno rijetki), upravo iz razloga da eliminiraju taj subjektivan element i dojam, koji nikada i ni u kojem slučaju ne može biti univerzalan (čak i da se radi o istom ispitivaču, imat će dobrih i loših dana, jer je to jednostavno normalno).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×