Jump to content

Vanknjižno vlasništvo


HUREM2

Preporučene objave

icon4.png Van knjižno vlasništvo!

Poštovani Pravnici, odvjetnici molim vas za precizan odgovor na moje možda banalno pitanje, a ono je kakva je pravna moć vanknjižnog vlasništva u odnosu na uknjiženo vlasništvo. Naime ja sam poslije smrti supruga naslijedila kuću i kućnicu po ostavinskoj , ali je on samo uknjižen u katastru kao posjednik 1/1. Sada sam ja 1/1

vanknjižni vlasnik. No okućnica nije razvrgnuta ona je u gruntovnici s još 3 suposjednika. Jedino sam ja sad vanknjižni vlasnik a svi ostali su korisnici ali mi sad osporavaju kvadraturu okućnice koju sam sudski naslijedila. Koliko je moguće da mi to sad netko od njih ospori tj oduzme dio jer tvrde da sam previše dobila u odnosu na njih. Podijela u katastru je bila prije 30 godina.
:-?

 

 

progress.gifclear.gif Odgovori clear.gif Proslijedi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na način da smo usmeno podijelili i na osnovu kupoprodajnog ugovora uveli u Katastar,

tu sosi korsnici psjednici 1/1. Ka što sam reka temelem Sudske oduke ,naosnovu Rješenja o ostavinsko a sam ostla anknjžn vlasnik, kuće i okćnice navdei i kvadrati kue okućnce.Kadsam ila Gruvnii rče je da će biti uvedeo u gruntovncuzatečn stanje t po Katastskoj mjeri i vasništvo. (izuzetak će bti gdje se spore uposjdnici. Jase bojim lažiranog potpisa mjeg suprga jerje već tako što činjeno ali smo srćom uspjeli to sriti kd neki drugih situacija,da ih ne navodim ad ovdje. Imam kupoproaj ugovor gdjejekplea okućnica zajeno, i jegeomtrsk podijejlena, jedni ospravaju drugi ne ospravaju. Oni koji osporavaju nisu u dirktnom doticaju s mojo česticom između nasje čestica onih što ne spore kvadraturu, i oni su najmajne dobili u diobi. čak 30m2. Kako se nesmetano uknjižiti kao stvarni vasnik i dali oni mogu mene preduhtrtiti tim smicalicama?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pazite jednu stvar,nejasno je da ste u prvi plan stavili okučnicu,a upis prava vlasništva kuće zanemarili.Činjenica da ste rješenjem o nasljeđivanju nasljedili kuću kao izvanknjižno vlasništvo nečini rješeno pitanje zemljišno knjižnog vlasništva,budući da vam je još uvijek kao vlasnik upisana osoba od koje ste pretpostavljam kupili kuću,glede čega vam se preporučuje da riješite vlasništvo kuće,na naćin da se na temelju kupoprodajnog ugovora i rješenja o nasljeđivanju upišete kao vlasnica,a ovo sve pod uvjetom da je osoba od koje ste kupilikuću još uvijek živa,u suprotnom će te sebi stvoriti problem.Bojim se da usmena dioba neće piti vodu,zbogčega će biti nužno pravnopodijeliti tu okućnicu(u omjerima suvlasnićki dijelova),sporazumno ili razvrgnuće putem suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija