Jump to content

Invalidska komisija


lonili

Preporučene objave

Pozdrav svima

 

Ja ću uskoro predavati 4-ti put dokumentaciju na vještačenje, imam nalaze od 4 specijalista, ( Psihijatra, Neurokirurga, Neurologa, Fizijatra ) ratni put, ostao sam bez svih kategorija, osim B kateg. za osobne potrebe ( Prof. vozač ), ni jedan nalaz nije izmišljen, niti " kupljen " i zadnji put kad sam došao na vještačenje, upita me vještak dali imam "tu i tu" dokumentaciju i po tome sam zaključio da oni uopće ne gledaju što imaš nego samo ruše. Mene zanima još jedna stvar..? Dali je netko od vas doživio da mu se vještak predstavio i da je rekao šta je po struci ili da je imao ploćicu na sebi sa svojim imenom, jer kako da mi znamo dali je on doktor ili samo neki referent koji glumi vještaka, a i ono što mi nije jasno, kako jedan vještak može pobiti nalaze par specijalista, i napisati famozni odgovor " da radna sposobnost nije trajno smanjena za vise od polovice prema tjelesno i

psihicki zdravom osiguraniku iste ili slicne naobrazbe i sposobnosti (profesionalna nesposobnost za rad),

a ni u smislu clanka 34. stavka 2. ZOMO, tj. da kod zalitelja nije nastao trajni gubitak sposobnosti za rad

(opca nesposobnost za rad), pobijano rjesenje je pravilno i na zakonu osnovano pa nema mogucnosti za

uvazavanje zalbenih navoda i donosenje drugacijeg rjesenja u ovoj upravnoj stvari "

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vještak samo predlaže, a cijeli predmet ide na drugostupanjsko liječničko povjerenstvo.

 

Uglavnom, u većini slučajeva u povjerenstvu uvažavaju prijedlog prvostupanjskog vještaka.

 

U invalidsku mirovinu je sve teže, a različita mišljenja vješaka, povjerenstava i liječnika specijalista ne bih komentirao.

 

Ionako uvijek imate pravo na žalbu ili nakon određenog vremena na ponovnu procjenu radne sposobnosti.

 

.....jer kako da mi znamo dali je on doktor ili samo neki referent koji glumi vještaka,.....

 

Pa upitajte ga neka vam se predstavi ako sumnjate u njegov identitet ili funkciju.

Samo, mislim da vam to neće pomoći prilikom njegove procjene i uvida u liječničku dokumentaciju.

 

;-)

 

Evo, stavio sam na link Uredbu o medicinskom vještačenju.

 

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_02_25_447.html

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U članku 8. i 19. sve jasno piše, ali i u pravilniku isto piše tko može biti vještak, a u razgovoru sa specijalistima kod kojih sam bio isto tako mi je rečeno da u viještake neće nitko, jer tamo nije bitno tvoje znanje nego " poslušnost " odnosno moraš raditi po naputku, a ne po savjesti. Mišljenje vještaka bi opisao sportskim rječnikom " slobodna sudačka procijena, možda je bio penal, a možda i ne " tako da mišljenja specijalista mogu biti uvažena, a i nemoraju. Što se tiće drugostupanjske komisije, oni samo napišu da se slažu sa mišljenjem prvostupanjske komisije. U kratko ću vam opisati svoje nalaze pa vi procijenite sami..Od PTSP-a se lijećim od 2001-e, ali sam šutio, durao i radio, ( Dg. 62.0 ;41.2 ;I 10.0 ) 2009 ostajem bez lijevog bubraga zbog karcinoma za kojeg nemogu dokazati dali je posljedica sudj. u dom ratu. 2011-te sam zadnji put radio i te god. sam ostao bez svih kategorija, osim B za vlastite potrebe ( Prof. Vozać )Zatim sam po struci i Mehaničar i imam položeno za rad. strojeve. Kičma je poderana i po mišljenju neurokirurga nemože se očekivati izlječenje, i sada bi ja trebao vjerovati da se vještačenje odvija prema med. dokumentaciji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ptsp šifra 43.1 (62.0 promjena osobnosti .....).

nisi napisao da imaš šifru za ptsp (ptsd).nisi napisao koliko imaš bolničkih liječenja i dnevnih bolnica.

 

ostavi se toga tko može biti vještak.specijalist sa dežurstvima i nedjeljama ima daleko veči dohodak od vještaka.pa nebiraju ih na cesti valjda.imaš nekoliko bolesti koje pojedinačno gledano ( valjda) te ne "šalju" u mirovinu.a vjerovatno niti objedinjene .znači preostaje ti dugotrajno liječenje i bolovanje ( što i nije loše).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo da ti odgovorim što se tiće posla, a to je da sam nezaposlen, drugo imam nekoliko bolničkih lijećenja, kao treće na prošlom vještačenju vještak mi je rekao da čekam promjenu vlasti tako da dokumentaciju koju god imao nema baš veze sa vještačenjem, zatim dnevne bolnice ti više ništa ne znaće, dijagnoza 43.1 ti prelazi u 62.0 ( trajna promjena osobnosti ), za vještake iz pouzdanih izvora znam uzimaju doktore koji su u mirovini i kojima više ništa neznaći niti utjeće na karijeru ako te sruše. U zakonu stoji " Da vještak može biti doktor bilo koje grane medicine sa 5 ili više god. radnog staža u svojoj struci "I još nešto, nisam niti ću stavljati cijelu liječ. dok.na blog, pa mi je malo blesavo da sudiš o tome dali su moje dijagnoze dovoljne za mirovinu ili nisu. Zbog čega onda postoje specijalisi i kako to da njihova mišljenja uopće nisu bitna po tvome..Nisam od onih koji su svoje dijagnoze kupili ili stekli na neki drugi način, nego su odraz mog zdrav.stanja..Ako si gore čitao što sam po struci teba ti biti sve dovoljno jasno..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-nisam tražio tvoju medicinsku domumentaciju

-sve ti je jasno u članku 8 i 19

-samo sam konstatirao što je vještak napisao u rješenju

-specijalist te liječi ,ne određuje mirovinu

-nisam insinuirao da si išta kupovao

-promjena vlasti ništa ne donosi (bio na komisijama za prošle vlasti i za ove, pa ništa)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisi tražio moju dokumentaciju, ali si " pretpostavio " da ono što imam nije dovoljno za proći na komisiji..Članak 8 i 19 sam pročitao, a viještak kao što sam napisao je kao sudac u sportu (slob. sud. procijena ) niti sam rekao da mi specijalista daje mirovinu nego sam rekao da se ne uvažavaju mišljenja specijalista kao relevantnih stručnjaka u svom području medicine.

A što se tiće vlasti..Vrhunski psihijatar u KBC Dubrava ( psihotrauma ) kada sam bio na timskom prikazu 2011.god. mi je rekao da se požurim sa predavanjem dok. jer nova vlast koja dođe bit će puno teže ostvariti svoja prava.Izgleda nas ima jako puno koji smo bili budale i radili i nismo htjeli u mirovinu kada smo " trebali " kao ostali, a među njima i lažnjaci, i sada kada više nemožemo raditi i pokušavamo ostvariti svoja prava smo nigdje..

Imam i ležanja u Popovaći, prošao sam 4 psihij. ustanove, svagdje su mi dali istu dijagnozu, bio sam kod neurokirurga, neurologa, fizijatra i svi su oni napisali mišljenje za Ik da se od dajlnjeg liječenja nemože očekivati izlječenje i da sam radno nesposoban..Sada sam ti gotovo sve napisao, pa mi reci da vještaci rade po nalazima specijalista ili po " slobodnom sudačkom uvjerenju "..Molim te samo mi reci dali si ti u mirovini i koji je tvoj status ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buda1965

Neznam dali si neki dan pročitao članak u Jutarnjem o ženi koja je ostala bez desne potkoljenice zbog šeć. bolesti, a lijeva peta joj je operirana, više od tri godine je na bolovanju, a nesmije biti toliko. Vještak joj je napisao onu famoznu odluku " da nije radno nesposobna više od 50% u odnosu zdravog osiguranika iste ili slične naobrazbe " Bila je pred liječ. komisijom, kaže da je nisu ni pogledali i nije prošla, a kreće se pomoću inval. kolica.

I sada kada je to došlo do novina, e sada će ponovno na vještaćenje jer je negdje došlo do proceduralne pogreške..Zanimljivo jel da..!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo lonili pročitaj malo ovo tu:

 

http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/74928-vje%C5%A1ta%C4%8Denje

 

 

Velika većina nas zna u kakvoj državi živimo tako da nas ništa ne iznnađuje,mene više iznenadi kada se neko čudi čudnim odlukama,ja sam u šoku kad je nešto normalno određeno i napravljeno jer u lijepoj našoj to ti je kao naučna fantastika,nikad ama baš nikad Hrvatima u Hrvatskoj nije bilo dobro niti će biti,nekima je bilo dobro ,nekima je i danas dobro al velika većina je rođena da u ovoj državi bez obzira kako se zvala živi samo da živi to je tako i siguran sam da mi bolje dočekati nećemo,tako stari moj ako imaš love lovaj doktore plati pa ćeš dobiti ako nemaš love ni veze ,predaji zahtjeve na mirovinski pa možda nešto i dočekaš,budeš li čekao i tražio neku pravdu nećeš je dočekati jer ovo ti je Balkanska država bila i ostala a tu pravde i vladavine zakona i nekakve pravde nema niti će biti,ovdje ti vlada zakon jačeg imaš dobiješ nemaš ko te šiša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dalmatino-39

Sve ja tebe kužim, sve si točno napisao i potpuno se slažem sa tobom, ali mene jednostavno nepravda ubija, napisana su pravila i zakoni kojih se nitko ne drži. Ne radim od 2011. hodam po bolnicama nebili skupio još dokumentacije i drugih mišljenja kako bi ih uvjerio da su dijagnoze točno postavljene i onda dođeš pred zid jer jednostavno im više nemam šta donjeti od nove dokumentacije. Na žalost, jako sam puno sreo ljudi na ležanjima u Popovaći koji su " zakasnili " kao ja zbog famoznog zakona da " smiješ " biti bolestan do 31.12.2005. god.Novaca nemam da nekome dam, a i da imam vjerojatno nebih dao, jer moj ponos kakav god bio to mi nedozvoljava.Predajem dokument. več 4-ti put, bio sam i na upravnom sudu poslje drugog puta, tražili su me dodatnu dokumentaciju i to sam im dao, i opet ništa..Stalno nailaziš na zid...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dalmatino je objasnio kako sada možeš u mirovinu... pripremiš dosta novca.

Tvoje bolesti, ozljede i ostalo vještake ne zanimaju niti ih uzimaju u obzir.

Znači samo veza i lova.

 

To što se netko sjetio i stavio rokove do kada možeš oboljeti zbog učešća u ratu je tragikomično, ali kod nas na žalost je stvarnost koje nema nigdje u svijetu... ali i po tome smo posebni.

 

Možeš donijeti kartonsku kutiju dokumentacije od svih bolnica u hrvatskoj, pravomoćne presude po kojima si trajno nesposoban za bilo kakav rad od općinskih i županijskih sudova, dokumente od MUP-a da ti oduzimaju oružje, ne samo zbog PTSP-a nego i drugih bolesti, dokumentaciju sa 5 vještačenja na kojima stoji da si trajno nesposoban za rad, timski prikaz sa potvrđenim dijagnozama itd.... i vještak to sve sruši u sekundi i ti si nemoćan da bilo što poduzmeš.

 

Preostaje, kao što Dalmatino kaže, kupiti mirovinu ili stalno ponovno i ponovno na vještačenje i pričekati 65 godina starosti i tada u mirovinu (naravno tko uspije doživjeti)... ili potegnuti neku dobru vezu, evo nedavni slučaj, bivši predsjednik lijepe naše Ukazom da mirovinu čovjeku starom 41 godinu jer čovjek ne može sastavljati kraj sa krajem sa plaćom (putovanje svaki dan na posao u Zagreb) koju je primao kao profesionalni vojnik sa dobrim činom. I ode čovjek u mirovinu i sada na sezonski rad u Njemačku... Eto, tko ima sreće i dobrih veza ne mora igrati loto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

petar2013

Na žalost, sve što si napisao potpuno stoji, ali kao što sam rekao, novca nemam, veze nemam, izgleda mi ostaje čekati još 20 god. do mirovine ( tko živ, a tko mrtav )Imamo žena i ja kredit za kuću i to u Švicama, ali hebiga nepoznam predsjednika, da i meni udjeli neku crkavicu.Zato znam dečkiće 75.i 76.god. koji imaju bolju vojnu mirovinu nego " budo1965 " a za vrijeme rata su još sisali majčino mlijeko, a ima i onih koji su " teški " invalidi sa dobrim penzijama, i još ktome dobro zarađuju na stranim naft. platformama.

Zato su stari ljudi govorili " tko je bliže kopanju, bolje se najede )..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija