Jump to content
DFurka

Rad u inozemstvu - boravište, porezi

Preporučene objave

Pozdrav svim dragim ljudima na ovom forumu.

 

Već duže od osam mjeseci živim i radim u Austriji. U Hrvatskoj se nisam odjavio iako sam službeno registriran tamo gdje se nalazim, a kako se nemam namjeru vraćati u skorije vrijeme, molio bi da me savjetujete da li je potrebno da se odjavljujem u Hrvatskoj i koje sve korake trebam poduzeti.

 

Također me zanima vezano za plaćanje poreza, obzirom da sve poreze plaćam gdje živim, da li je potrebno da plaćam i u Hrvatskoj?

 

 

Zahvaljujem unaprijed.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio Aki420
   Pozdrav.
   Zanima me da otvorim privatan parking,dali netko ima iskustva sa tim.?
   Koliko su porezi i davanja drzavi,? Dali ima nekih ultimatuma i tako dalje..
    
   Unaprijed hvala ?
  • objavio siscanka
   Dobar dan,
   situacija je slijedeća: suprug je ostavinskom raspravom naslijedio dio kuće svog pokojnog strica. Naime, živio je s nama u zajedničkom dvorištu i potkraj njegovog života mi smo vodili brigu o njemu.Pošto nije imao potomaka, imovina se dijelila na njegovog brata i sestru, a oni su se toga odrekli u korist mog supruga...
   Pošto i sami živimo u maloj kući, a imamo troje djece, htjeli smo adaptirati taj dio kuće i spojiti s našim...
   Problem je što još nismo dobili rješenje o porezu koji bi trebali platiti...
   Suprug je danas bio u Poreznoj da provjeri i rekli su mu da smo u procesu obrade, ali se još čeka dolazak procjenitelja i njegova procjena....Ali i da sumnjaju da će to biti ove godine....
   Sad, dali da ulazimo u tu adaptaciju prije dobivanja rješenja o porezu ili ne? U stanju u kakvom kuća trenutno jest ne možemo smjestiti djecu, jer je sve derutno...
   Ako to sredimo, koliko i kako to može utjecati na procjenu?
  • objavio Pandalanda
   Poštovani, prešla sam godišnji studentski limit zarade od 15 tisuca kuna i zanima me kakav je daljnji proces toga. Inace sam prijavljena na tatu(umirovljenik), kao i druge dvije moje mlade sestre. Znam da trebam otici u poreznu upravu dio grada gdje pripadam, ali koliko dugo to traje, hoću li morati izraditi svoju poreznu karticu, i kada je uopce napravim hoce li moj tata ili ja morati platiti porez na onaj dio od 15k nadalje koji sam zaradila?
  • objavio flamm
   Kupio sam stan u drugom gradu u istoj županiji u kojoj imam prebivalište i boravište, u stanu bi boravio povremeno. Zanima me što i gdje trebam prijaviti, a da mi prebivalište ostane na staroj adresi, i kako to funkcionira ako je uopće moguće?
   Unaprijed hvala na čitanju i odgovorima!
  • objavio herostrat
   Molio bih savjet za slijedeću situaciju:
   Imam olakšicu na svoju 15-godišnju kćer. Međutim, u slijedećoj 2019. očekujem da će ona zaraditi nekoliko puta veći iznos od ovih 15.000,00 kn. Riječ je o jednokratnom iznosu za filmsku ulogu.
   Može li mi netko reći što trebam poduzeti glede poreza? Odjaviti je sa svoje porezne kartice? Na početku godine ili kad dođe do uplate tog iznosa? U biti, što napraviti da bi to prošlo najbezbolnije za mene (koji na račun kćeri imam 200-tinjak kuna veću plaću)
   Hvala unaprijed!
 • Online korisnici×