Jump to content

Postupanje policajca


lemmy1829

Preporučene objave

Mogu li ga kako prijaviti ili nesto slicno?

Iz vašeg opisa može se samo zaključiti da ste napravili neki ozbiljniji prekršaj ili ste drsko pred njim činili prekršaj. Jer je malo vjerojatno da bi vas baš 'ganjali' za neki banalan prekršaj.

 

Da li sam inace duzan se zaustaviti kad me tako nepropisno zaustavlja?

 

Da, dužni ste se zaustaviti.

Što se tiče prsluka i svjetlećeg znaka 'stop', je li taj policajac iskočio iz mrklog mraka na nekom opasnom zavoju ? Ili ste ga jasno vidjeli?

A ako mislite da je postupio nepropisno, prijavite nepropisno postupanje na odgovarajući broj policije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas da mi kažete koje su moje pravne opcije. Zaustavio me i napisao mi prometni prekrsaj policajac bez reflektirajućeg prsluka i bez svjetleće palice stop. Nije moto-policajac.

 

Hvala

mozes platit kaznu ili napisat prigovor na pocinjeni prekrsaj.

svi policijski sluzbenici te mogu zaustavit cak i u civilu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napravio sam totalno banalni prekršaj koji u ovom slučaju nije bitan. Radi se o maloj policijskoj postaji koja očito svoje kvote ispunjava tako da čeka u zasjedi i te gluposti piše ljudima. Radi se o prekršaju koji dnevno na tom mjestu napravi vjerojatno par stotina automobila, ali očito je jednostavnije stati tamo i napisati jednu kaznu za 2000 kuna nego na cesti sa radarom snimati brzinu par sati i ispisati par kazni od 500.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je, totalno banalan prekršaj i krivo postavljen prometni znak. Radi se o okretištu za autobuse na koje u pravilu ne smije ući nitko osim autobusa. Na samom okretištu nalazi se Jadrolinijina agencija za prodaju karata do koje se najbliže može doći upravo tako da se uđe nekih 10 metara u to okretište (gdje bus uđe jednom u dva sata). Inače to ne radim ali kako sam kasnio na trajekt sam ušao tu unutra na 30 sekundi, kupio kartu i krenuo prema trajektu, no on me na izlazu iz okretišta dočekao i zaustavio. Da stvar bude banalnija nije bilo ni jednog busa i ja sam bio na motoru koji sve i da je bilo busa nebi niti malo smetao ikome. Na ulazu u samo okretište po svoj logici ovoga svijeta postavljen je krivi znak. Stoji znak jednosmjerne ulice i ispod njega piše "osim bus". U normalnom svijetu bio bi znak zabrane prometa ispod kojeg bi bilo "osim bus" i ja bi dobio kaznu 500 kn, a ne kaznu vožnje jednosmjernom ulicom u "ulici" koja to nije. Al što ćeš kad smo država puna uljeba i neradnika kao što je ovaj drot, koji je nakon te ispisane kazne vjerojatno ispunio svoju dnevnu kvotu i otišao negdje u lokalnu kafanu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... Radi se o maloj policijskoj postaji koja očito svoje kvote ispunjava tako da čeka u zasjedi i te gluposti piše ljudima...

 

Kvota i normi nema, a plaća je policajcu ista, napisao sto kazni ili nijednu (što ne mislim da je dobro, ali je tako).

 

 

... Radi se o prekršaju koji dnevno na tom mjestu napravi vjerojatno par stotina automobila...

 

 

Ako je tako, onda je to očito problem koji treba riješiti, a ako nejde drugačije, onda sankcioniranjem tih par stotina vozača.

 

 

… Na ulazu u samo okretište po svoj logici ovoga svijeta postavljen je krivi znak. Stoji znak jednosmjerne ulice i ispod njega piše "osim bus". U normalnom svijetu bio bi znak zabrane prometa ispod kojeg bi bilo "osim bus" i ja bi dobio kaznu 500 kn, a ne kaznu vožnje jednosmjernom ulicom u "ulici" koja to nije. Al što ćeš kad smo država puna uljeba i neradnika kao što je ovaj drot, koji je nakon te ispisane kazne vjerojatno ispunio svoju dnevnu kvotu i otišao negdje u lokalnu kafanu.

 

Možeš staviti google link (ili adresu) da vidimo gdje je to? Je li to ulaz i izlaz s okretišta, ili samo ulaz? Ovo pitam radi ispravnosti znaka.

 

 

… neradnika kao što je ovaj drot...

 

Ako je radio i pisao kazne, onda valjda nije neradnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda nema kvoti na papiru ali sigurno mu nadređeni ne kaže kad izlazi iz postaje "odi đir pa napiši koji kaznu ako hoćeš, a ako nećeš nemoj".

Problem se ne riješava tako da jednom u pet dana napišeš jednu kaznu nego tako da staviš nekoga tamo i informiraš ljude. I onda one koji i dalje ignoriraju kazniš. Ali sa kaznom koju su zaslužili a ne 2000 kn. Ja sam se ispričavao i objašnjavao mu da kasnim na trajekt. Čak sam se ponudio da platim neku nižu kaznu na licu mjesta (tipa za postupanje suprotno postavljenom prometnom znaku što je ja mislim 500 kn), ali ne. On je odlučio napisati tu kaznu i odlučio je da meni pobjegne trajekt. Treba biti posebno xxxxx za takvo nešto.

https://www.google.hr/maps/@44.075375,15.193633,3a,75y,69.99h,75.13t/data=!3m4!1e1!3m2!1sJZaLTlOTjykhfg1eqqqQEA!2e0

Ja sam stao otprilike tu di je drugi bus na ovoj slici. Nije bilo ni jednog busa unutra

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda nema kvoti na papiru ali sigurno mu nadređeni ne kaže kad izlazi iz postaje "odi đir pa napiši koji kaznu ako hoćeš, a ako nećeš nemoj"…

 

I opet mu ne može ništa ako ne donese niti jednu.

 

 

… Problem se ne riješava tako da jednom u pet dana napišeš jednu kaznu nego tako da staviš nekoga tamo i informiraš ljude. I onda one koji i dalje ignoriraju kazniš…

 

Znak stoji i sigurno nije od jučer, tako da ne vidim što bi se trebalo posebno informirati. Da na znaku piše "MINE", bi li isto trebalo ljudima objašnjavati da ne smiju tamo ići? Ovo govorim čisto o tome smije li se ili ne ići i moraju li ili ne vozači to znati.

 

 

… Ali sa kaznom koju su zaslužili a ne 2000 kn…

 

Znak je ispravno postavljen, u kombinaciji s dopunskom pločom, ali ne označava jednosmjernu ulicu po čl. 49. ZSPC-a (ovo po čemu si ti kažnjen), nego ti je trebao napisati po čl. 12., što je 500 kuna (ponuditi ti plaćanje pola na mjestu počinjenja).

 

 

Da rezimiram, meni je sasvim logično da te kaznio, jer si nepobitno bio u prekršaju, a svatko ima neki izgovor ili ispriku, ali nije ti smio pisati ovu kaznu, nego manju koja opisuje upravo taj prekršaj. Dobio si prekršajni nalog na ruke ili…?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebao bi napisati opširniji prekršaj s opisom situacije, fotografijom mjesta počinjenja i opisom činjenice da jesi počinio prekršaj, ali ne onaj koji ti se stavlja na teret, nego višestruko lakši, te naglasiti da ne bježiš od odgovornosti, ali smatraš da je policajac pogrešno primjenio zakon, iako si ga ti i na mjestu događaja upozorio na to i naglasio mu da si spreman platiti ono što si počinio (tj. polovicu tog iznosa, što je tvoje zakonsko pravo).

 

Po ovome, sud bi trebao odbaciti prekršajni nalog jer je potpuno neosnovan, tj. to nije taj prekršaj koji ti je on napisao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija