Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

dushko

dva puta obracunat porez na nekretnine

Preporučene objave

Radi manjkavog ZAMJENDBENOG UGOVORA (Zapresic –Zagreb) iz 1985.g., stan u Zagrebu bilo je neprovedivo upisati u zemljisne knjige, i sklopljen je novi kupoprodajni ugovor sa prvim vlasnikom stana koji je ima izdanu valjanu tabularnu ispravu.

Drugi vlasnik (iz zamjendbenog ugovora) napustio je drzavu i preostala je jedina opcija ponovo, 28.04.2010. g. napraviti novi ugovor sa prvim vlasnikom. Za tu istu nekretninu, vec 1985. Reguliran je i placen porez na nekretnine (potvrdjeno zelenim pecatom opcine Novi zagreb).

Novi kupoprodajni ugovor prijavljen je Poreznoj Upravi 24.07.2010.g., koja 03.05.2011 donosi rjesenje kojim se ponovo (po drugi put) za istu nekretninu, obracunava porez.

17. i 20. Lipnja 2011.g. dostavljeno rjesenje porezne uprave, zbog odsutnosti, nije bilo preuzeto od poreznog Obveznika. Nakon toga Porezna Uprava, propustila je pune 3 godine, ponovo obavjestiti Obveznik o novom rjesenju i koncem prosinca 2014 blokirala mu je tekuci racun kod Zagrebacke Banke.

Koji je pravni lijek za opisani slucaj blokade??

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

plati i šuti. sklopljen je kupoprodajni ugovor.

porez se plaća po sklapanju kupoprodajnog ugovora a ne upisom vlasništva.

vlasnik je nekretninu prodao dva puta (po ugovorima).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×