Jump to content
Understanding

Grad krši zakon-inspekcija ne postupa

Preporučene objave

Kako zatvoriti za promet nerazvrstanu cestu u izgradnji,

Grad je investitor u izgradnji nerazvrstane ceste po kojoj se odvija promet iako nije izgrađena sukladno građevinskoj dozvoli i projektu. Nema uporabnu dozvolu, tehnički pregled nije napravljen, Cesta nije upisana u zemljišne knjige i ne zadovoljava minimalne uvjete za promet, nije asfaltirana , nema odvodnje ni javne rasvjete iako je u 1. gradskoj zoni. Takva predstavlja nemoguće uvjete za život za stanare okolnih zgrada, zbog oblaka prašine i blata u kišnom periodu. Kako su prekršeni članci Zakona o gradnji , ( vjerojatno i neki drugi) obratili smo se za pomoć Građevinskoj inspekciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Na ponovni upit dobili smo odgovor, da Građevinska inspekcija radi po godišnjem i mjesečnom planu i da ovo primaju samo na znanje.Zanimljivo, da je susjed gradio drvarnicu bez dozvole , došli bi drugi dan i susjedu naplatili kaznu.

Grad ne želi zatvoriti cestu za promet jer je ujedno i investitor . Prometna inspekcija kaže da nema ovlasti nad nerazvrstanim cestama

Kojoj se instituciji građani mogu obratiti da se zatvori nedovršena cesta zbog nepoštivanja Zakonskih propisa , radi sigurnosti i zaštite zdravlja građana.Prašina koju udišemo, ulazi u domove predstavlja i zdravstveni problem .

Hvala Vam na pomoći i savjetu ,

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Možda je glup prijedlog, ali - prekršajna prijava MUP-u? Članak 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisuje novčane kazne za obrtnike i odgovorne osobe jedinice lokalne i regionalne samouprave koje puste u promet ceste koje su puštene u promet prije nego što je utvrđeno da odgovaraju tehničkim normativima...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Priznajem da je pitanje složeno i malo ljudi zna pravi savjet i kako riješiti slučaj.

Tvoj prijedlog nije glup, pozvati ćemo se na članak 6 Zakona o sigurnosti prometa na cestama i poslati prekršajnu prijavu MUP-u kako predlažeš , ništa ne možemo izgubiti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zakon treba važiti isto u svakom gradu u Hrvatskoj , ovo može biti u Sisku,Varaždinu ili Karlovcu. Spojna cesta nije ni bitna za promet, Počela se graditi pred par godina zbog nekih novih zgrada koje nisu izgrađene i neće biti i tako nedovršena je i ostala . Bez problema se može zatvoriti za promet i isti se odvijati po dvjesto metara udaljenoj ulici, kao što se odvijao i prije.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

> Zakon treba važiti isto u svakom gradu u Hrvatskoj

 

A možda Zakon predviđa - da svaki grad donese svoju Odluku o nerazvrstanim cestama ... što bi trebalo prvo pogledati...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vjerujem da si u pravu , i svaki grad može imati svoju odluku o nerazvrastanim cestama,

ovo u stari nije ni nerazvrstana cesta jer nije upisana u zemljišne knjige, već je gradilište nedovršene ulice. Nijedan investitor u ovom slučaju grad , neće sam zatvoriti sam svoje gradilište. Hvala na pomoći.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×