Jump to content

Kako odjaviti preplatu HRT-u?


borbena

Preporučene objave

Pretpostavljam da će podstanar nakon promjene adrese i dalje plaćati TV pristojbu, a za to postoji formular na ovom linku:

 

http://www.hrt.hr/obrazac-za-promjenu-podatakaadrese-graani-privatne/

 

 

Možete i odjaviti prijemnik ako ga ne posjedujete, a ima i za to obrazac na donjem linku, ali taj obrazac se mora ovjeriti kod javnog bilježnika.

 

http://www.hrt.hr/fileadmin/video/ODJAVA_FIZICKE.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Mrljavac očito nije informirani i upoznat da je Izjava za odjavu TV pristojbe nije potrebno ovjeriti od strane bilježnika jer je ista u suprotnosti i intencijom ZHRT, koji u niti jednoj svojoj odredbi ne propisuje da se prijamnik odjavljuje uz obavezno podnošenje posebne izjave u nekoj posebnoj formi (ovjerena od strane JB). Navedena odluka predstavlja propisivanje takve procedure samo za jednu stranu, tj.za preplatnika, nepravično iziskuje posebne troškove. Zbog navedenog, spomenuta odluka o prikupljanju RTV pristojbe je u suprotnosti s općim načelima ravnopravnosti i poštenja u obaveznim odnosima u smislu odredbe čl.3 i čl.4 Zakona o obaveznim odnosima. Ovo je iz iskustva i dobivenim pravomoćnim presudama na Općinskom sudu a potvrđena na Županijskom sudu. Izjava je dostavljena sa preporučenom pošiljkom sa potvrdom o uručenju na adresu HTV-a i nije bila ovjerena od JB, a forma teksta je bila moja. Sve presude su presuđene u moju korist.

Ažurirano

 

 

  • Nažalost što niste informirani i upoznati da je Izjava o ovjeri od strane bilježnika u suprotnosti i intencijom ZHRT, koji u niti jednoj svojoj odredbi ne propisuje da se prijamnik odjavljuje uz obavezno podnošenje posebne izjave u nekoj posebnoj formi (ovjerena od strane JB). Navedena odluka predstavlja propisivanje takve procedure samo za jednu stranu, tj.za preplatnika, nepravično iziskuje posebne troškove. Zbog navedenog, spomenuta odluka o prikupljanju RTV pristojbe je u suprotnosti s općim načelima ravnopravnosti i poštenja u obaveznim odnosima u smislu odredbe čl.3 i čl.4 Zakona o obaveznim odnosima. Ovo je iz iskustva i dobivenim pravomoćnim presudama na Općinskom sudu a potvrđena na Županijskom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto bi služba HRT-a vjerovala u istinitost podataka i vjerodostojnost potpisa iz poslanog zahtjeva ukoliko se ne ovjeri kod JB?

 

Samo se vi držite čl. 3 i 4 Zakona o obveznim odnosima. To vam se dobro "isplatilo". a055.gif

 

Može takav zahtjev poslati bilo tko u nečije tuđe ime da se našali ili zlonamjerno, a neovjereno znači da ne mora biti da je zahtjev poslala osoba na čije ime je upisan prijemnik.

 

Takva ovjera košta oko 50-55 kuna i kad se pošalje sa povratnicom, bit će brzo i zaprimljena te "odrađena".

 

Ako ste išli na sud zbog, nazovimo to upornošću (ja bih to drugačije nazvao ... ;-) ) samo zbog jednog potpisa koji košta kao dvije kutije cigareta i napravili si samo nepotrebno još veći trošak uz gubljenje vremena onda čestitam jer ste dobili spor, a mogli ste proći brže i jeftinije.

 

Ali zašto se voziti jeftinije i brže zrakoplovom do Dublina, kad može i skuplje i duže vlakom, autom ili autobusom.

 

I Pirova pobjeda je pobjeda. a075.gif

 

A, evo i potvrde onog što sam napisao:

 

http://www.24sata.hr/potrosac/nepravilnom-odjavom-tv-a-riskirate-dugovanja-i-ovrhu-364248

 

http://www.24sata.hr/potrosac/za-odjavu-pretplate-nije-dosta-nazvati-hrt-379496

 

Evo i Odluka o načinu odjave prijamnika i pogledajte što piše u čl.3 točkama 3.3 i 3.4 . Evo i linka (odluka je na dnu stranice):

 

http://www.hrt.hr/273521/pristojba/odluka-o-nacinu-odjave-prijamnika-2

 

E, sada, da li ste napisali istinu, a ako i jeste, niste dobro uradili zato što ste završili na sudu, a lako se to moglo lako izbjeći.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija