Jump to content

Privremeni boravak-suvlasništvo stana


Issytop

Preporučene objave

Poštovani forumaši,

 

s ocem sam suvlasnica po 1/2 stana u kojem bismo suprug i ja prijavili privremeno boravište.

 

U MUP-u (ovaj put) traže pisanu suglasnost oba suvlasnika. Mom ocu je to iznimno nepraktično jer živi u mjestu u kojem nema bilježnika itd. A i nije li to zadiranje i arbitriranje MUP-a u vlasničke odnose?

 

Napomena: već smo bili prijavljeni u tom stanu, ali nam je istekao boravak...

 

Hvala, lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani forumaši,

 

U MUP-u (ovaj put) traže pisanu suglasnost oba suvlasnika. Mom ocu je to iznimno nepraktično jer živi u mjestu u kojem nema bilježnika itd. A i nije li to zadiranje i arbitriranje MUP-a u vlasničke odnose?

.

 

malo jači službenici. jesi pokazao vlasnički list za stan. čemu tvoja pisana suglasnost kad si nazočan ?

svako suvlasnik ima pravo prijaviti prebivalište/boravak na djelu svoje nekretnine (što vrijedi i za suprugu kao člana obitelji).

 

traži pismeno obrazloženje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tnx, bovu, to sam i ja mislila, jer je dosad uvijek sve bilo u redu.

 

Čak nisu ni tražili da svaki put ja dolazim, nego bih poslala muža sa svojom osobnom i vlasničkim listom.

 

Pa sam htjela provjeriti je li se što promijenilo, da znam kad im se osobno nacrtam na šalteru.

 

Pozzz i hvala još jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Htio sam prijavit curi prebivaliste u kuci s vise suvlasnika u idealnim dijelovima, nije etazirano. Jedan sam od suvlasnika i ne daju bez potpisa ostalih suvlasnika.

Jedan suvlasnik ne zeli dati pristanak, dva zele.

Da li je to utemeljeno na zakonu? Koliko vidim i cujem, neki prijavljuju bez potpisa ostalih suvlasnika.

Na sto da se pozivam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko vidimo iz upisa korisnika, to ovisi o pojedinoj policijskoj upravi, tako da neki prijavljuju, a neki ne. Na žalost, ta situacija nije specifično regulirana, tako da neki tumače da trebaju potpisi svih suvlasnika i tu nema neke pravne pomoći. Eventualno podnijeti zahtjev, pa nakon odbijanja pokrenuti upravni spor da se vidi stav suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani,

majka je poslije očeve smrti nasljedila 5/8 nekretnine, a ja, moj brat i polubrat iz tatinog prvog braka po 1/8.

Radi se o obiteljskoj kući koja ima 3 stana s posebnim ulazom, ali nije etažirana, brojila za struju, plin i vodu su zajednička. Nekretnina se ne može trenutačno prodati, jer se vodi spor s gradom radi zemljišta koje nije bilo prenešeno s prvog vlasnika na mog oca. U jedan stan koji je površinom od cca 45 kvadrata uselio se protupravno moj nećak s ženom i troje djece. Demolirao je cijelu stan, kao i pomoćne prostorije (šupe), ne plaća potrošenu struju, vodu i plin, te majka (njegova baka) od svoje male mirovine mora plaćati sve režije kako je ne bi ovršili i nema često ni za kruh. Moj brat, koji je suvlasnik u 1/8 smatra da njegov sin ima pravo biti u kući, te zajedno sa svojim sinom vrši pritisak na majku (baku) da ga prijavi na toj adresi. S obzirom da joj unuk još i fizički prijeti, lomi joj rolete, baca tegle cvijeća, razbija prozore na njenom stanu, psihički je maltretira i ne plaća svoje troškove, ona ga ne želi prijaviti na adresi, već bi ga htjela izbaciti iz kuće, istu prodati, podijeliti novac i otići u dom. Polubrat mi živi u Njemačkoj i dao je mami punomoć za upravljanje njegovom 1/8, a to sam učinila i ja. Što trebamo poduzeti da iselimo problematičnog nećaka? Policija je u više navrata intervenirala i privodila ga na ispitivanje, što je rezultiralo još agresivnijim prijetnjama. Brat i taj njegov sin čak su htjeli mamu proglasiti ludom i neuračunljivom, te je jadna žena morala proći cijelu torturu na psihijatriji i socijalnoj službi. Kako bi se donekle osjećala sigurnije, pozvala je k sebi drugog unuka (mog sina) i uredno ga prijavila. Moj brat je PU Zgb podnio tužbu radi toga i oni sad tvrde da ga mora odjaviti, jer da joj za prijavu treba suglasnost svih suvlasnika. Je l pistoji u državi itko tko može zaštititi bolesnu staricu i stati na kraj njenom maltretiranju?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija