Jump to content

Legalno ili ne


ivica.varazdin

Preporučene objave

Pozdrav svima

 

Molio bih za pomoć oko slijedećeg problema :

 

Vlasnik sam 25% d.O.o.-a, ostalih 75% ima moj otac koji je od 01.06.2014. i direktor istog. Tvrtka je otvorena 2012.g. Do 01.06.2014. direktor sam bio ja, ali nisam bio prijavljen u tvrtci nego sam bio prijavljen kod drugog poslodavca. Kad je otac postao direktor prijavili smo ga i od toga dana mu se uplaćuju doprinosi i plaća. Pošto se tvrtka između ostalog bavi veleprodajom elektro materijala znali smo preuzeti i neki posao oko izvođenja radova. Moj otac je po zanimanju ugostitelj, a ja ekonomist. Računi za izvedene radove su uredno izdani i na njih je plaćen PDV kroz 2014.. Tvrtka je između ostalog registrirana i za : Usluge servisa na elektroinstalacijama i aparatima priključenih na elektroinstalacije.

 

Mene sada zanima da li sam u prekršaju ukoliko smo ja i otac izveli nake radove i isporučili materijal koji se tiču izvođenja elektroinstalacija, pošto to nisu bili zahtjevniji zahvati, i znali smo to odraditi pa nismo uzimali neke podizvođače, i da li bismo za to mogli biti sankcionirani ?

 

Da li mi možemo odrađivati i ostale zahvate tipa sitnih poslova oko uređenja interijera iako za to nemamo posebno završenih školovanja ?

 

Do sada nismo imali nikakvih poreznih nadzora pa me to muči da li bi radili probleme oko toga da dođu...

 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru i pojašnjenju

 

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija