Jump to content

EOS Matrix po milijunti puta


rumpelstilskin

Preporučene objave

Pozdrav. Kao i mnogo vas ovdje imam problem sa dosadnim pozivima iz EOS Matrixa. To traje od 2011. godine kada sam izgubio posao. Imao sam dugovanje na kreditnim karticama u RBA koja je u jednom trenu bez ikakve obavijesti prema meni prodala moje dugovanje EOS Matrixu iako smo se bili dogovorili da uplacujem dug kako mogu bas zato sto sam nezaposlen. Dakle nakon prvog poziva EOS Matrixa sam otisao u banku i pitao da mi provjere stanje racuna i kartica. Sve na nuli, racun zatvoren, dug na kartici zatvoren, kartice ponistene. Pricam sa osobnim bankarom sto sada taj EOS Matrix moze napraviti, mogu li mi doci doma, zapljeniti nesto, uzeti nesto... Kaze covjek doslovno ovako: ne mogu nista osim dosadjivati telefonom i slati pisma. Od tada svakodnevno mi zvoni mobitel (prestao sam se javljati prije 3 godine ali i dalje zovu svaki dan po nekoliko puta), odzvoni jednom i odmah zovu opet, sa puno razlicitih telefona. Te fiksni, te mobilni. Dakle maltretiranje traje 3 i pol godine. Posto je to bilo prije donosenja zakona o faktoringu da li oni mogu zakon primjeniti retroaktivno i kako je uopce moguce da bez mog znanja, potpisa i bilo kakvog ugovora oni traze bilo sto od mene? I zasto ako toliko to traje ne vrate predmet banci pa neka banka radi naplatu? Ocito su vrlo malo novaca dali banci u zamjenu za moje dugovanje, banka se namirila i sad ovi pile meni mozak. U dopisima je dolazilo svasta. Od prijedloga otplate u vidu tablice kao da sam podigao kredit do toga da mi nude popust za otplatu od 25%. Kakav prokleti popust? Pa nismo u Lidlu!

 

Sto se tice uznemiravanja telefonom, najozbiljnije razmisljam da se savjetujem sa odvjetnikom (ukoliko je moguce) da im se posalje dopis o mogucoj tuzbi za uznemiravanje svakog dana. A da ne pricam o tome koliko su znali biti bezobrazni i napadni kada sam se javio na poziv, doslovno prijeteci tonovi i rijeci. Ne zelim njima uplacivati nista jer bih automatski priznao dugovanje njima, s kojim nikad nista nisam imao. Ne znam ima li svrhe zaprijetiti se tuzbom za uznemiravanje jer recimo samo danas imam 6 poziva od njih i tako svaki dan u bilo koje doba dana.

 

Takodjer me zanima da li postoji zakonski okvir da ovo traje toliko dugo obzirom da u postojecem zakonu koji je donesen 2014. pise da dugovanje ne moze biti starije od godine dana. Tj., da se mora naplatiti u roku godine dana.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ubuduće kad se javiš na telefon (a vidiš da je njihov broj) kaži da se razgovor snima. vjerujem da će neprimjerene izjave izostati. traži da ti dostave ugovor o otkupu duga.

u ugovoru bi trebalo biti navedeno koliko su platili za dug. oteži i čekaj zastaru. zastara je 5 godina ako su doista otkupili dug (ugovor i potvrda o plaćanju, uplatnica). primjenjuje se zakon koji je važio u trenutku otkupa duga.

 

uplatnicu ne traži. to ostavi za sud ako odluče sudskim putem naplatiti dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala. Izjave su bile stvarno neprimjerene tipa: Ako necete platiti onda cemo se prisilno naplatiti. Na pitanje kako, hoce mi doci i uzeti auto odgovor je bio: Ako treba i to! Dakle ja nemam apsolutno nikakav dokaz da su oni platili banci osim sto su mi u banci rekli da sto se njih tice da ja njima nista nisam duzan. Druga sporna stvar je to sto, dok sam se jos i javljao na telefon, iz EOS-a su govorili da treba podmiriti dugovanje prema banci na sto sam ja uvijek odgovarao da ja nemam nikakav dug prema banci.

 

Ali me trenutno stvarno najvise zanima da li je moguce ista dobiti ako im se malo zaprijeti tuzbom za uznemiravanje. A to je uznemiravanje ako te netko krene zvati od 8 ujutro pa sve do navecer u 22 sata pokusava dobiti na mobitel. Cak sam razmisljao i o promjeni broj telefona.

 

Evo cak link na sliku (screenshoti sa moba) kao jedan mali dio njihovih poziva. Ne moze mi nitko reci da je ovo normalno.

 

http://imgur.com/ILcGBoX

Screenshot_2015-07-22-11-16-45.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali me trenutno stvarno najvise zanima da li je moguce ista dobiti ako im se malo zaprijeti tuzbom za uznemiravanje. A to je uznemiravanje ako te netko krene zvati od 8 ujutro pa sve do navecer u 22 sata pokusava dobiti na mobitel.

 

Možda da, možda ne. Probajte.

 

Ili blokirajte njihove pozive ili promijenite broj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I sam imam problema s tim Matrixom.Svakodnevno nazivaju nebrojeno puta.Ako im se javiš, bahati su i napadni. Ako im se ne javiš, poziv na poziv ide.Imaju brojeva svih mogućih vrsta.Zovu i s fiksne, a najviše s 095 linije.Nešto slične gornjem screenshotu imam i ja na mobitelu.

Već sam i sam pomišljao o tome da dignem tužbu za uznemiravanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

opet ja sa novim pitanjima...

 

dakle danas sam saznao da od kolege s posla sestra radi u EOS-u pa smo malo prodiskutirali. ona tvrdi jedno, ja drugo. Dakle ona tvrdi da se oni vode zakonom o cesiji, da cu im kad tad morati platiti i da je godisnja kamata 12% na dug. E sad mene zanima tko sve smije zaracunavati kamate. Obzirom na to da sam ja bio u banci prije 3 godine i vise mozda, meni je osobni bankar rekao da je moj dug sto se njih tice rijesen i da se EOS moze slikati. Takodjer sam slicnu stvar cuo od jednog odvjetnika kao i od jedne bankarice koja ima iskustva sa EOS Matrixom.

 

Mene zanima da li su meni banka ili EOS trebali dati nekakav papir na potpis da priznajem dug kao osnovu za naplatu? Ja nikad nisam bio pismeno obavijesten sve do njihovog prvog poziva u kojem su tvrdili da imam za platiti dug prema banci. Banka tvrdi da dug prema njima nemam jer je racun zatvoren, kreditne kartice ponistene i vracene banci. Nema li neki zakonski propis po kojem banka mene kao klijenta koji sam imao s njima ugovor o tekucem racunu mora obavijestiti da sa mnom raskida ugovor i predaje dugovanje nekom trecem?

 

Bio bih vrlo zahvalan kada bi dobio konkretan odgovor jer misljenja sam da sam u pravu obzirom da slucaj traje vec 3 i pol godine, a nista nije poduzeto. Ja se EOS-u ne javljam, nitko me iz banke nikad vise nije kontaktirao...

 

Što oni mogu napraviti i da li se mogu voditi zakonom o cesiji ili zakonom o faktoringu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba zapravo vidjeti da li se u konkretnom slučaju radi o cesiji ili subrogaciji. Kod cesije postoji dužnost cedenta (tj. starog vjerovnika - banke) da vas obavijesti (tzv. notifikacija) o ustupu novom vjerovniku (tj. EOS-u), ali vaš pristanak je irelevantan.

 

Kod subrogacije nema ni dužnosti notifikacije, pa nekako obzirom na opis slučaja vuče na to. No, nemoguće za precizirati bez uvida u dokumentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Molim savjet. Naime, roditelji su mi oboje nezaposleni već nekoliko godina. Tvrtka eos matrix svakodnevno po 4-5 puta zove na sve moguće brojeve telefona u svako doba dana, na kućni i mobitele roditelja. Neki dan su počeli zvati mene na moj privatni mobitel iako moj broj ni u jednoj instituciji roditelji nisu naveli kao njihov kontakt broj niti sam sudužnik za bilo koji dug. Pitala sam gospođu odakle joj moj broj i ideja da mene zove za dug druge osobe. Odgovorila mi je da je moj broj javan a da smo prijavljeni na istoj adresi. Od tada me zovu svaki dan i maltretiraju. Ja u obitelji jedina imam posao i ne mogu ga riskirati radi njihovih maltretiranja, što sam i odbrusila ženi koja je sada zvala, na što ona mene prgavo i nervozno pita da što se ja ljutim i tko sam ja uopće?! Halo, pa vi ste mene zvala a ne ja vas, valjda bi trebala znati koga zovete!

Imam li kakve mogućnosti da ih skinem sa vrata, prijavim ili nešto, i isto tako, ukoliko stavim broj mobitela na popis Agencije za zaštitu osobnih podataka, odnosi li se ta zabrana zvanja i na eos matrix i njima slične? Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče roditelja, oni su u goroj poziciji jer postoji konkretni razlog za zvanje i ostvarivanje kontakta, ali što se tiče tebe, tu nema nikakvog razloga i smatram da ih bez problema možeš prijaviti za kazneno djelo "nametljivo ponašanje" (čl. 140. Kaznenog zakona). Ustrajno i kroz dulje vrijeme nastoje s tobom uspostaviti neželjeni kontakt i time kod tebe izazivaju tjeskobu. preporučam otići u postaju na čijem području stanuješ i to na taj način prijaviti.

 

E sad, tu nema neke prakse, a kako policajaca ima svakakvih, bitno ti je naglasiti da oni nemaju nikakvih potraživanja prema tebi, pa tako niti pravne osnove za zvanje. Ako te policajci otpile, nemoj se zamarati i sekirati, nego onda sve to staviš na papir i pošalješ preporučenom poštom na MUP i DORH, a onda će morati zaprimiti i odraditi. Ako dođe do toga, javiš se tu, pa ti možemo pomoći sročiti tekst.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na savjetima i brzom odgovoru. Ukoliko se poziv ponovi, a imam osnove sumnjati da hoće iz razloga što je "gospođa" današnji razgovor završila rečenicom "Zvati ćemo vas ponovo dok nam ne date podatke dužnika", svakako ću postupiti sukladno vašim savjetima te vam se po potrebi obratiti za pomoć.

Kako se nakon današnjeg poziva nisam do sada uspjela primiriti i koncentrirati na posao koji zahtjeva moje radno mjesto, nego sam "kopala" po zakonima, već sam našla i isprintala si članak 140. KZ-a. (Bravo ja :-D)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija