Jump to content

jednokratna novčana pomoć


zao

Preporučene objave

Rješenjem Ministarstva branitelja od 1.rujna 2015.godine priznato mi je pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 1.330,40 kn,

ali mi je odbijen zahtjev koji se odnosio na tešku kroničnu bolest (ulcerozni kolitis). Kao razlog se navodi činjenica da mi je već ranije (7.studenog 2013.godine) priznato pravo na jednokratnu pomoć po osnovi navedene teško kronične bolesti.

Napominjem da sam, za ovu kalendarsku godinu (2015.)

priložio urednu zdravstvenu dokumentaciju o postojanju teške kronične bolesti.

 

Pa me zanima, da li to znači da se jednokratna pomoć po osnovi teške kronične bolesti može koristiti samo jednom (u životu), odnosno, kakve su mi šanse u eventualnoj žalbi?

 

Unaprijed hvala na savjetima i pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitao sam i Uredbu i Pravilnik o uvjetima i postupku ostvarivanju prava na jednokratnu pomoć ali nisam naišao na moj konkretni slučaj (da sam godinu i po dana ranije primio jednokratnu pomoć po osnovi teške kronične bolesti, pa zato sada mogu ostvariti pravo na jednokratnu pomoć ali više ne po osnovi teške kronične bolesti.

U navedenim propisima samo (uopćeno) piše da se jednokratna pomoć ostvaruje u jednoj kalendarskoj godini, uz neke izuzetke (kad se može ostvariti i više puta).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obrazloženje odbijajućeg rješenja je razvučeno na dvije stranice, ali onaj dio koji se odnosi na konkretnu problematiku je vrlo kratak i zakonski nepotkrijepljen (nisu se pozvali niti na jedan članak Uredbe ili Pravilnika, citat:

 

"S obzirom da je imenovanom već priznato pravo na jednokratnu novčanu pomoć po osnovi teško kronične bolesti "ulcerozni kolitis" i to rješenjem ovog Odjela, klasa:UP/I-562-02/13-07/14 od 07.studenoga 2013.godine, zahtjev je u tom dijelu trebalo odbiti. Slijedom navedenog, imenovanom se priznaje pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.330,40 kn, sukladno tablici za određivanje visine jednokratne novčane pomoći iz članka 7. Uredbe."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zao nemj se ljutit ali braniteljski fond je prazan, zato očekivanu novčanu pomoć zaboravi. Braniteljski fond teško može pomoć i teže bolesnima ili invalidu. Malo sačekaj i probaj ponovno u prvom mjesecu 2016- god.Možda tada bude koja kuna B. F.

 

pozdrav svim istinskimm braniteljima.

 

Žare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Hvala Žare. U međuvremenu mi je stiglo odbijajuće rješenje Ministarstva branitelja, ukratko oni samo ponavljaju fraze prvostupanjskog organa (Odjela za branitelje), tako se spremam za tužbu Upravnom sudu. Zanima je šta forumaši misle o "prijateljskom" savjetu Odjela za branitelje da podignem onih 1.330,40 kn na koje imam pravo, a da se tužim samo zbog nepriznatog prava na jednokratnu pomoć ZBOG TEŠKE KRONIČNE BOLESTI? Moje laičko razmišljanje je da ako uzmem taj novac, onda priznajem i rješenje na temelju kojeg mi je isplaćen novac, ODNOSNO GUBIM TUŽBU NA UPRAVNOM SUDU?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Žare. U međuvremenu mi je stiglo odbijajuće rješenje Ministarstva branitelja, ukratko oni samo ponavljaju fraze prvostupanjskog organa (Odjela za branitelje), tako se spremam za tužbu Upravnom sudu. Zanima je šta mislite o "prijateljskom" savjetu Odjela za branitelje da podignem onih 1.330,40 kn na koje imam pravo, a da se tužim samo zbog nepriznatog prava na jednokratnu pomoć ZBOG TEŠKE KRONIČNE BOLESTI? Moje laičko razmišljanje je da ako uzmem taj novac, onda priznajem i rješenje na temelju kojeg mi je isplaćen novac, ODNOSNO GUBIM TUŽBU NA UPRAVNOM SUDU?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Žare. U međuvremenu mi je stiglo odbijajuće rješenje Ministarstva branitelja, ukratko oni samo ponavljaju fraze prvostupanjskog organa (Odjela za branitelje), tako sa se spremam za tužbu Upravnom sudu. Zanima je šta mislite o "prijateljskom" savjetu Odjela za branitelje da podignem onih 1.33000 kn na koje imam pravo, a da se tužim samo zbog nepriznatog prava na jednokratnu pomoć zbog teške kronične bolesti? Moje laičko razmišljanje je da ako uzmem taj novac, onda priznajem i rješenje na temelju kojeg mi je isplaćen novac, ODNOSNO GUBIM TUŽBU NA UPRAVNOM SUDU?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija