Jump to content

Plaćanje nepotrošene vode


SilverZee

Preporučene objave

Pozdrav!

Sva sreća što postoji ovaj forum na našem web prostoru jer ne znam kome bi se drugome obratio za savjet u mom slučaju. :)

 

Živim u kući koja je podjeljena na tri stana. Svatko je vlasnik svog stana.

To je stara kuća izgrađena 60-tih i od tada pa do danas plaćanje vode se radi po formuli ukupna potrošnja cijelog objekta/broj prijavljenih članova u kućanstvu. Dakle iznos koji ja plaćam kao samac ovisi o potrošnji i ostalih stanara. Glupo ali je nažalost tako.

Do ovog ljeta računi nisu bili veliki ali ovo ljeto su narasli za cca 100% a da osobno nisam ništa više trošio nego inače. Pritom se ispraznio jedan od stanova još prije ljeta.

Konkretno, problem su susjedi iznad mene koji imaju prijavljeno samo dva člana kućanstva a stvarnost je posve drugačija. Naime, susjedi imaju poveću familiju. Imaju odraslu kćer i sina sa svojim obiteljima i svatko od njih ima dvoje male djece. Čim krene ljeto kompletna familija je gotovo svakodnevno u tom stanu a ja i još jedna stara žena u drugom stanu moramo plaćati trošak vode sinova, kćeri i unuka.

Postoji li kakav pravni način da se problem riješi?

Hvala! :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija