Jump to content

Prometna ''nesreća''


c_moonshine

Preporučene objave

Situacija je sljedeća. Prije 10-ak dana, vozio sam slavonskom po desnoj traci, obavio provjeru prije uključenja u lijevu, vidio da mi se približava skuter ali nekih 100-200 m iza, dao sam lijevi žmigavac i uključio se u lijevu traku, no međutim on mi se počeo nabijati iza i trubiti. U međuvremenu se stvorila kolona i stao sam, i on iza mene, obišao me s desne strane, usporio, okrenuo glavu i rekao da mi j... mater, nastavio se kretati s tako okrenutom glavom i zabio se u auto ispred mene i pao. Znači ja apsolutno nisam imao nikakvog kontakta s njim, moj auto ga nije ni dotaknuo, i sad mi nakon 10 dana se javlja taj frajer da će mi zvat policiju, da sam ja prouzročio prometnu nesreću, i da sam bježao s mjesta nesreće, da on ima svjedoka da sam ja njemu oduzeo prednost, da će mi naplatiti kaznu 10-20tis. kuna i oduzet vozačku na 6 mjeseci, te mi predlaže da ja platim popravak njegovog motora , koji iznosi 6000 kn, inače će mi zvat policiju.

Očevid pretpostavljam nije ni bio napravljen, jer mi to ne spominje nigdje. Ja također imam suvozača kao svjedoka koji može potvrditit da sam dao žmigavac na vrijeme, prilagodio brzinu i uključio se u lijevu traku po svim propisima.

Meni je ovo što on traži od mene nebulozno, i mislim da samo želi izvući novce za popravak. Zanima ma, jel mi može on sad šta napravit, tj jel ima osnove za to sve što je naveo? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogao bi vas prijaviti.

 

Možda bi u takvoj situaciji bilo dobro napisati prijavu policiji u vezi ovih prijetnji.

Ja čak ne bi ulazio u to što je bilo prije, nego opisao sporni događaj. Ništa prije toga, jer to i nije bitno.

Stajali ste u koloni, dotični lik je vozio između zaustavljenih vozila. Dok je prolazio pored vas, opsovao vam je majku. Ne znate zašto, i kome je sve psovao. Vi ste stajali u koloni dok je prolazio.

Deset metara dalje zaletio se u drugi automobil. Sa vama je u autu bio prijatelj - svjedok događaja.

Sada vam taj sa skutera prijeti lažnim prijavama prijeteći vam da ćete dobiti "kaznu 10-20tis. kuna i oduzet vozačku na 6 mjeseci", ako ne platite popravak njegovog motora.

Prijeti vam lažnom prijavom i ucjenjuje vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nemam, jer je to bilo na slavonskoj, u petak, oko 5 sati. svi su išli s posla, gužva, kako to već biva, i čim se to dogodilo, počelo je trubljenje, obilaženje, pa sam i sam morao obić i nastavit se kretat. A frajer se zabio u ovoj drugi auto ono, 20,30 km/h jer je tek startao nakon kaj je usporio kraj mog auta s desne strane da mi opsuje.

On kaže da ima svjedoka tj. suputnika na skuteru (jer nikog drugog nije bilo ni iza njega ni iza mene kad se to dogodilo) koji će reć da sam mu ja oduzeo prednost, a ja imam svjedoka, suvozača koji može potvrdit sve ovo što sam ja rekao. I sad on meni tu prijeti i ne znam kaj sve ne. ne bi htio dizati nikakve tužbe ni ništa kao što je felixx rekao (iako hvala na savjetu, nije ni loša ideja).

Al zanima me,što on fantazira sad? Pa da je obavjestio policiju došli bi mi na vrata za 2 dana, a sad je prošlo već 10 i on mi govori da će ih zvat, ovo ono, šalje mi procjenu štete (excel tablicu od mehaničara, a ne osiguravateljsku btw) i govori mi kako ćemo to rješiti?

Ne shvaćam također kak on sebi u glavi zamišlja da sam ja pobjegao s mjesta nesreće, ako ja nisam sudjelovao u toj nesreći?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno,morao je odmah zvat da naprave očevid i da krenu tražit odbjeglog vozača,ovako ni ne znaju da je bila prometna ni kako je došlo do iste a osiguranje traži zapisnik.A i dobro je da postoji njegov pisani trag o nezgodi koji mu nije prošao a još manje može ova nova njegova šema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam mu na prvotnu prijetnju '' Javi se ili ću angažirati policiju da te traži!'' (ko da sam pablo escobar) odgovorio: Ne skrivam se ja. Oprosti, ali ja za ono što se dogodilo nisam kriv, pravovremeno sam se uključio u drugu traku, s prilagođenom brzinom prometu,za što imam svjedoke, a ono što se nakon tog dogodilo nije moja krivnja. Žao mi je što je tako ispalo, ali ja ti tu nisam ništa skrivio. Također, bježao nije nitko.

I onda mi je on počeo s tim '' ovo je procjena štete, raspitao sam se na policiji, kazna ti je 10-20tis.kn (što isto ne znam odkud mu ta cifra) i 6 mjeseci bez vozačke, pa ti sad procjeni kako da to rješimo.''

Mislim da je najbolje da mu ništa ne odgovaram više?

Ali, ako kojim slučajem mi dođe policija, što da im kažem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nemam, jer je to bilo na slavonskoj, u petak, oko 5 sati. svi su išli s posla, gužva, kako to već biva, i čim se to dogodilo, počelo je trubljenje, obilaženje, pa sam i sam morao obić i nastavit se kretat. A frajer se zabio u ovoj drugi auto ono, 20,30 km/h jer je tek startao nakon kaj je usporio kraj mog auta s desne strane da mi opsuje.

 

Ako on ima 6000 kuna štete na svom skuteru, onda sigurno i taj auto u koji se zaletio ima štetu.

Pretpostavljam da skuteraš nije želio prijaviti policiji, i da se nagodio sa vozačem tog automobila .

Ako on to prijavi, on će sigurno biti kriv jer je skrivio prometnu nesreću.

 

Iz opisanog je jasno da je on usporio, opsovao, ubrzao i zaletio se u drugi auto.

 

Sve da je minutu ranije i došlo do kakvog 'oduzimanja prednosti' taj događaj nije rezultirao nikakvim udesom i nije relevantan za ovaj udes koji se dogodio.

 

Nisam baš siguran da bi ijedan sud prihvatio optužbe od vozača skutera koji vozi slalom među vozilima, psuje majku na takav način drugim vozačima iz bilo kog razloga ('opravdanog' ili ne) i koji nije odmah pozvao policiju ako je do nesreće došlo jer je izbjegavao drugo vozilo.

 

 

On kaže da ima svjedoka tj. suputnika na skuteru (jer nikog drugog nije bilo ni iza njega ni iza mene kad se to dogodilo) koji će reć da sam mu ja oduzeo prednost, a ja imam svjedoka, suvozača koji može potvrdit sve ovo što sam ja rekao.

 

Na Slavonskoj su kamere na semaforima. Je li to možda bilo negdje gdje su kamere mogle snimiti događaj?

 

I sad on meni tu prijeti i ne znam kaj sve ne. ne bi htio dizati nikakve tužbe ni ništa kao što je felixx rekao (iako hvala na savjetu, nije ni loša ideja).

 

On je nanjušio 'žrtvu'.

Nisi ga odmah otkvitao , i sad misli da će te obraditi.

 

Za početak, pokušaj na način da mu odgovoriš da si razgovarao s odvjetnikom. Ako te ne prestane uznemiravati i prijetiti, policiji ćeš ga prijaviti za prijetnju (kazneno djelo iz čl. 139. Kaznenog zakona i za iznudu iz čl. 243. Kaznenog zakona.

Osim toga, policija će tako doznati i za prometnu nesreću, pa mu slijedi i kazna za počinjenje te prometne nesreće. A tu nesreću prouzročio je objesnom vožnjom, pa neka vidi koje su mu kazne za to.

 

 

 

Ali, ako kojim slučajem mi dođe policija, što da im kažem?

Reci da su dobro došli, da si već htio otići na policiju prijaviti prijetnje i pokušaj iznude. Već si bio tražio pravne savjete (što je istina, zar ne ?).

 

Opiši da je prošao pored tebe, opsovao majku, ubrzao i zaletio se u drugi auto.

Više od toga se ne sjećaš, osim da ste ti i tvoj suvozač komentirali da je divljak još i dobro prošao ako se tako stalno vozi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma za kamere sam i ja odmah pomislio, ali to je onaj dio kad se s heinzelove izađe odmah gore na slavonsku, a tamo ih nema, tak da od tog ništa. A što se sveg drugog tiče puno hvala. :) I sam sam si mislio: samo zovi policiju momak, pa ti ćeš više nagrabusiti još.

Vjerovatno ih zato nije niti obavjestio, jer bi onda uz to kaj si mora popravljat motor još i kazne se naplaćao.

Ugl, neću mi ništa odgovarat, a ako se javi ponovo, napisat ću mu ono da sam se savjetovao sa odvjetnikom,itd. pa nek onda radi što hoće.

Puno hvala. :)

 

Ažurirano

 

Cifra je pokušaj zastrašivanja.Nema razgovora s njim više.Ako dodju reći kako je bilo uz napomenu da je na osiguranju prijavio štetu ali i drugog vozača kao krivca.I završena priča.Iako je već sad završena.

 

Hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cifra je pokušaj zastrašivanja.Nema razgovora s njim više.Ako dodju reći kako je bilo uz napomenu da je na osiguranju prijavio štetu ali i drugog vozača kao krivca.I završena priča.Iako je već sad završena.

 

I sad mi ovaj pošalje sms. (ne znam otkud mu moj broj?!) Piše: Kako zakonski rok za prijavu policiji ističe ovaj tjedan, molim te da javiš što hitnije koji je tvoj prijedlog da rješimo situaciju?

Što se događa?!

Jel to fakat istina, ili me opet pokušava prevaljati? Ta njegova ''nesreća''je bila 28.08.2015.

I odkud njemu uopće moje ime i moj broj telefona? Mislim shvaćam preko tablica, al otkud mu to? Da li se to smije uopće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ili prekinut kontakt ili napisat "radi što želiš" i onda prekinut.

Nema zakonskog roka za prijavu ali stoji ono što sam prije napisao.

 

Danas je sve moguće preko neta.

 

Ili mu usput poslat poruku da ako nastavi da će bit podnesena kaznena prijava po čl.140 kaznenog zakona pa neka razmišlja.

 

Ma neću mu onda ništa ni odgovarat, a ako mi se javi ponovno, onda ću mu sasut sve ove čl. pa nek si misli, da. Stvarno ima svakakvih pacijenata.

Puno hvala. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija