Jump to content

Jednokratna isplata stipendije unaprijed?


gfnf11

Preporučene objave

Situacija:

 

Sklopljen ugovor o stipendiranju - 19.200 kuna za akademsku godinu 2015./2016. To je 1.600 kn puta 12 = 19.200 kn, dakle ne prelazi neoporezivi iznos stipendije. Može li se to sve odjednom uplatiti za nadolazeću akademsku godinu?

 

Zakon veli sljedeće:

 

Ako se u tijeku jednoga mjeseca poreznog razdoblja isplaćuju nagrade učenicima za vrijeme praktičnog rada i naukovanja (...) za više mjeseci istog ili prethodnog poreznog razdoblja, propisani neoporezivi iznosi priznaju se u ukupnom iznosu kumulativno za broj mjeseci za koje je nagrada, stipendija, športska stipendija ili naknada trebala biti isplaćena.

 

Ono što me zanima: može li se stipendija uplatiti UNAPRIJED? Naišao sam na jedan članak gdje je pojašnjeno da se može isplatiti odjednom za prethodnih nekoliko mjeseci u slučaju kada davatelj stipendije nije imao novce da ih isplaćuje pravovremeno. No, može li se sada u 10. mjesecu isplatiti cijela stipendija za ak.g. 2015./2016.?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija