Jump to content

Nelogičnosti oko prostornog plana


a-len

Preporučene objave

Obiteljska kuća sa građevinskom dozvolom izdanom 1970 god. i uporabnom dozvolom izdanom 1974 god. Koje su ovjerene od strane državne uprave istarske županije 2003 god. nalazi se na poljoprivrednom zemljištu po prostornom planu općine. Obiteljska kuća je ucrtana 2003 god. a prostorni plan donesen 2011god.

Pozivajući se na članak 3 stavke 6 zakona o prostornom uređenju (NN 153/13) Građevinsko zemljište je zemljište koje je izgrađeno, uređeno ili prostornim planom namjenjeno za građenje građevina ili uređivanje površina javne namjene. Dali je moguće izvršit promjenu u prostornom planu općine i dali ih zakon obvezuje izvršit promjenu? Navedena općina je u procesu izmjene i dopune prostornog plana radi usklađivanja sa novim zakonom o prostornom uređenju.

Ustavu RH članak 49.

Prava stečena ulaganjem kapitala ne mogu se umanjiti zakonom niti drugim pravnim aktom.

Dali su oni svojim pod-zakonskim propisom (prostornim planom) umanjili moja prava, budući da je zemljište izgubilo na vrijednosti i nemam mogućnost adaptacije naše legalno sagrađene obiteljske kuće?

 

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija