Jump to content

Molim savjet oko izvanrednog pravnog lijeka


bulletdb

Preporučene objave

Pozdrav.

Državni sam službenik od 2000.godine te sam nastavio svoje školovanje. Nedavno mi je priznata visoka stručna sprema te sam po tada važećoj UREDBE O NAČINIMA I UVJETIMA NAPREDOVANJA DRŽAVNIH SLUŽBENIKA, te izmjenama NN 142/11 bio obavezan stručno se osposobljavati tri mjeseca te u narednom roku od šest mjeseci položiti DSI, iako sam položio

DSI 2002.godine.

Saznao sam da je u listopadu (NN 105/15) objavljena izmjena gore navedene uredbe koja više ne poznaje ponovno polaganje DSI, te kolege koji su naknadno promaknuti u zvanja s većim stupnjem obrazovanja ne moraju ponovno polagati DSI pitam postoji li neki pravni lijek da se meni izmjeni rješenje odnosno izda novo po sada važećoj, a za mene povoljnijoj uredbi, te ukoliko postoji koji je postupak.

Unaprijed hvala.

 

može i na mail:

bulletdb@gmail.com

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni koji su promaknuti nakon donošenja uredbe koja je stupila na snagu 3.10.15 ne moraju polagat a oni prije toga moraju jer im je tako u rješenju i napisano.

 

Ali postoje i ovi http://www.sdlsn.hr/index.php/pravna-sluzba/

 

Ovdje je i obrazloženje izmjene uredbe https://vlada.gov.hr/UserDocsImages//Sjednice/2015/258%20sjednica%20Vlade//258%20-%2012.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koje su to nove činjenice koje izdavač rješenja o novom radnom mjestu nije uzeo u obzir kad je donosio rješenje?

 

izmijenio se akt na temelju kojeg je donijeto rješenje, možda nisam pogodio izvanredni pravni lijek, zato i pitam, na koji način da tražim da se moj status regulira na način kako sada predviđa Uredba, te da sam izjednačen s drugim službenicima -načelo jednakosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem malo bit upita - vi tražite izmjenu rješenja jer vas se istim tjera na polaganje DSI, kojeg ste već položili? Ili...?

 

Inače, in dubio pro reo (u dvojbi u korist okrivljenika) jest procesno-pravno pravilo iz domene kaznenog i prekršajnog postupka, stoga nema primjene u upravnom pravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Položio je za sss a sad (prije izmjene uredbe) traže u rješenju polaganje dsi-a za višu školu jer je na radnom mjestu vss-a.

 

Tumačenje Vlade izmjene Uredbe a vrijedi od 3.10.2015.te

 

"Pri tome ocijenjeno je da državni službenici koji na poslovima nižeg stupnja obrazovanja u državnim tijelima imaju dvostruko više radnog iskustva od radnog iskustva propisanog kao uvjet za raspored na radno mjesto, ne trebaju obaviti stručno osposobljavanje niti ponovno polagati državni stručni ispit (sada za viši stupanj obrazovanja)."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija