Jump to content
BOLDI

Testiranje za dostavljača na općinskom sudu

Preporučene objave

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.

 • Similar Content

  • objavio Giovanna1
   Pozdrav,
   Imam jedan veliki problem te bih Vas molila pomoc.Moj suprug je 2009.ostao duzan AMEX-u.Posto je pomorac,a posta koja je dolazila nije uredno dostavljana.
   U 9.mjesecu ove godine dobivamo od opcinskog suda prijedlog za ovrhu na nekretnini kojoj je on vlasnik 1/2 sa svojim ocem.Stupili smo u kontakt sa odvjetnicom iz odvj.ureda koja je vodila slucaj.Rijec je o 185.000 kn duga.Od nje smo dobili odgovor da uplacujemo svaki mjesec oko 3000 kn,prvi.mjesec malo vise ili da odjednom uplatumo 75.000 kn a ostalo ce biti otpisano.Poceli smo i uplatili prvi put 6000 kn,te jos dva puta po 3000 kn i dostavili joj dokaze o uplati.Rekla je da je uputila prijedlog ta odgodom ovrhe na nekretnini.Sve je bilo ok do jucer.Postom smo dobili obavijest da je izvrsen prijenos potraživanja na firmu Eos Matrix.Tek mi sada nista nije jasno.Pise da su ugovorom o kupoprodaji plasmana dugovanje prenijeli na njih????!!!!
   Sto sada da radimo?Mi smo se drzali dogovora.Kako sam shvatila,sada je Eos postao vlasnik duga ili?
   Hvala unaprijed na Vasim odgovorima🤯
  • objavio bela-12
   dobio sam presudu sa ovrhom sa općinskog suda 
   sa pravom žalbe u roku 8 dana
   piše ovako
   POUKA O PRAVNOM LIJEKU:
   Protiv ove presude nezadovoljna stranka ima pravo žalbe županijskom sudu, koja se podnosi putem ovoga suda. Žalba se podnosi pisanim putem u 4 primjerka, u roku od 8 dana od dana dostave ove presude.
    sad ja neznam dal se žalba nosi na općinski sud ili na županijski?od kad do kad se zaprimaju žalbe?
   hvala!
    
  • objavio dadoboy
   Molim za pomoc.Nedugo smo pokrenuli potupak sporazumnog razvoda braka.E sad....u tom braku je uzet jedan kredit od 100000 kn koji stoji na mene,i jos jedan kredit koji stoji na ženu isto od 100000 kn,a po kome je moja majka suduznik.rijec je o nenamjenskom kreditu.Taj suprugin kredit mislim ja dalje otplacivati jos 8 god,(2 god su placene dosad)uz moj trajni nalog na njenu partiju kredita.krediti su uzeti za adaptaciju potkrovlja kuce mojih roditelja,gdje smo do sad zivjeli.ona otisla kod mame i odnjela sa sobom neke stvari iz tog stana,na koje smo se dogovorili.e sad nakon rastave braka,da li ima pravo jos kakva potrazivanja stecevinom ako ja preuzimam taj njezin kredit.ako se uspijemo dogovoriti bez suda jeli dovoljno da se sve ovjeri kod javnog biljeznika?molim za pomoc.hvala
  • objavio abiba
   Poduzeće d.o.o. prestalo je poslovati,jamac-platac sklapa izvansudsku nagodbu i preuzima otplaćivati dug. Nakon toga, poduzeće otvara predstečajnu nagodbu, na koju dolazi vjerovnik s kojim ima izvansudsku nagodbu i prijavljuje svoje potraživanje spram poduzeća i prihvaća predstečajnu nagodbu za poduzeće dužnika.Budući je jamac platac i vlasnik poduzeća, sada ima obvezu i po predstečajnoj nagodbi i po izvansudskoj nagodbi. Da li jedno pobija drugo i da li je vjerovnik morao raskinuti izvansudsku nagodbu prije prijave tražbine u predstečajnoj masi. Da li jamac platac može nešto učiniti, da li je učinjena šteta spram jamca platca odnosno vlasnika poduzeća i da li se samim postojanjem dvije nagodbe može možda riešiti duga na način da se poništi dug jer postoje obje nagodbe istovremeno?
   Molim za pomoć.
 • Online korisnici×