Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Edward

Povrat novca i vremenski rok za odgovor na tužbu

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molio bih Vas da mi pokušate pomoći nekim savjetom oko sljedeće situacije.

Naime, volontirao sam (stručno osposobljavanje za 1600 kn + putni troškovi 1000 kn zadnja dva mjeseca) preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u periodu od siječnja 2013- rujna 2013.

Dakle, radi se o tome da me je Hrvatski zavod za zapošljavanje tužio kako mi je isplatio putne troškove i za mjesec rujan 2013. godine iako sam ja tada počeo raditi u novoj firmi i oni su naravno sve to znali. Inače, isplata putnih troškova je kasnila 3 mjeseca, a 2 godine kasnije su se sjetili da bi me mogli tužiti za tu uplatu koju nisu ni trebali izvršiti. Tužba je napisana 30.09.2015. godine, a Sud je donio Rješenje 19.10.2015. (u njemu piše da imam pravo podnijeti pisani odgovor na tužbu od 30.09.2015. godine). Sud je to isto Rješenje poslao 21.10.2015. godine (vidi se na kuverti) da bi na kraju poštar to dostavio 29.10.2015. godine ubacivši pred mojim očima kuvertu u poštanski sandučić (iako na kuverti piše- predati u vlastite ruke). Ja sam u međuvremenu podnio pisani odgovor na tužbu (19.11.2015.), da bi sasvim slučajno par dana kasnije otkrio kako mi je izvršena prisilna naplata puno dana ranije (10.11.2015.).

Mene sad zanima kako sam ja uopće mogao znati da me je HZZ tužio te kako sam mogao podnijeti bilo kakav odgovor na tužbu kad nisam ni znao da sam tužen? Od kada stvarno teče period u kojem sam trebao podnijeti odgovor na tužbu? Dali da sada tražim neko očitovanje Suda vezano za to ili moram podnijeti tužbu?

 

Unaprijed hvala na odgovoru

 

Edward

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Od kada stvarno teče period u kojem sam trebao podnijeti odgovor na tužbu?

 

Od dana uredno izvršene dostave, a koje u ovom slučaju, barem prema vašim navodima - nije bilo. Jeste li potpisali dostavnicu?

 

Sud je najvjerojatnije donio presudu zbog ogluhe, tj. kao da niste ni podnijeli odgovor na tužbu. Iako sve ovo mi je malo prebrzo za takav razvoj događaja, stoga vam sugeriram da otiđete na sud i izvršite uvid u spis, da se točno vidi je li donesena već kakva presuda ili nije.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×