Jump to content

Lokacijska i građevinska dozvola


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav!

Molim, znate li mi odgovoriti???

Dograđujem kuću, htjela sam da sve bude legalno, a opet....

Najprije sam 6 mjeseci čekala lokacijsku dozvolu jer su je zagubii, a rok za dobivanje je valjda 2 mj....

Nakon toga je isto tako u roku od 2 mj. (tako piše)trebala biti građevna. Nakon što je isteklo punih 6 mjeseci od podnošenja zahtjeva za građevinsku dozvolu krenula sam je osobno tražiti. Čekajući, dok su se svi izredali za godišnji, a u stilu "sad će, upravo što nije" nekoliko puta sam dogovarala i otkazivala radnicima i na kraju, izgubila strpljenje i složila se da izbetoniraju temelje i sazidaju jedan manji dio građevine.

Nakon što sam uvidjela da građevne dozvole još nema, da se tamo gdje sam je predala baš nikome ne žuri, sami smo obustavili daljnje radove i odlučili čekati.

E sad, za građevnu se spremaju doći na uviđaj. U prekršaju sam, sada to i znam. Moja je greška što se nisam dovoljno raspitala.

Za isplatiti kaznu ću morati podići kredit.

A što s onima koji građevnu motaju s jedne police na drugu, zaključavaju je pri odlasku na godišnji???

Hoće li oni podići kredit da bi platili naše muke???

Nisu li i oni djelomično krivi?

I na kraju, znate li mi odgovoriti postoji li način na koji ću kaznu koja me čeka bar umanjiti, ako ne izbjeći s obzirom da sam imala namjeru sve učiniti legalno i s obzirom da sam lokacijsku čekala 6 mjeseci, a evo građevinsku već godinu dana.

Hvala!

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To i mene zanima jer su me zavlačili čak 4 godine, slali obavijesti na krivu adresu tako da nisam ni bio svjestan što se događa ali sada su na vrijeme odrezali kaznu od 100 000 kn jer zakon tako kaže. iako smo sve izgubili u ratu i predali i zahtjev 2003. godine koji su oni nakon godine dana bez našeg znanja odbili bez ikakve obavijesti kazna je sad tu a sve zato što želimo raditi po zakonu a ured državne uprave je trom

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, znači mi bismo trebali platiti kaznu jer nismo radili po zakonu, a bi li i oni jer su svojom tromošću to uvjetovali???

Da se lokacijska i građevna dobiva u predviđenom roku ako je sve u redu (kako piše- 2 MJESECA+2 MJESECA) , zbog čega bismo, ako smo već sve krenuli legalno, uopće bilo što počeli na ovaj način. Izgubili smo strpljenje, živce, zdravlje i sada već novac za kaznu koja mene izgleda čeka uskoro.

 

Smijem li ja tužiti one koji me tako bez razloga motaju već više od godinu dana, a sada će tražiti da platim kaznu zato što oni nisu radili???

 

Hoće li netko tko se razumije uopće na ovo odgovoriti?!?

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koga cu ja tuziti sto me zavlace od 17.07.00.do22.12.04. naime toliko je vremena trebalo za napisati odbijenicu za lokacijsku dozvolu dabi vidi cuda na susjednim parcelama u medjuvremenu bilo sve izgradjeno i to mimo svake pameti sa kvadraturom stambenog prostora daleko vecom od povsine parcele na kojoj se gradi i to sa gr. dozvolama koje su usput izdane u vremenu koje im je trebalo da bi meni napisali odbijenicu.Mislim da sam kao legalist jer nisam gradio bez dozvola a i kao gradjanin debelo zakinut,pored tog sto je naruseno nacelo ravnopravnosti pred zakonom smanjena je i vrijednost moje nekretnine jer su objekti oko mene visi i siri nego cu ja dobit po novom planu mislim da se ovde radi i o nekoj vrsti ometanja posjeda sa strane lokalnih" upravljaca" pod zastitom drzave kako bi me natjerali da prodam ispod cijene dabi je oni mogli prodati no ova j put po pravoj cijeni i dakako sa svim dozvolama.Na sceni je velika prevara u vrhu vlasti to znaju i nista ne cine dok mali covijek to sve placa.nevjerojatno......?!bilo bi interesantno kad bi ministarstvo poslalo jednu ekipu na makarsko primorje u basku vodu i dr.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o općem upravnom postupku čl.218. st.2.: "Ako nadležni rgan protiv čijeg je rješenja dopuštena žalba ne donese rješenje i ne dostavi ga stranci u propisanom rou (u vašem slučaju 2 mjeseca, jer je potrebano provesti postupak) stranka ima pravo žalbe, kao da je njezin zahtjev odbijen."

Na žalost, to su sve mogućnosti.

Uz kaznu, vas očekuje i plaćanje posebne upravne pristojbe koja iznosi 1,5 komunalnog doprinosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija