Jump to content

Drzavljanstvo


Sabina sabina

Preporučene objave

Da li može neko da mi pomogne i odgovori na pitanje!!!! Ovako drzavljanka sam Bih stim da sam bila udata za Drzavljanina Rh sa kojim sam bila u braku punih 6 godina gdje sam i ostvarila pravo na privremeni boravak a sa Tim I pravo za Rad, gdje sam stekla godinu dana radnoga staza.... A i rodila Svog sina koji je automatski stekao sva prava kao hrvatski gradzanin rodjeni je rjecanin posjeduje domovnicu kao i hrvatski pasos..... Za razliku od mene zbog rastave braka i ne mogucnosti Daljeg boravka u RH od strane muza bila sam prisiljena sa djetetom se vratiti u Bosnu.... Nakon toga godinu I pol nismo imali nikakav kontak sa mojim muzem. Sve dok mi nije stigao zahtjev za rastavu braka ali iz Bosne gdje smo se pravno i rastali s Tim da skrbnistvo o djetetu je pripalo meni. Sada ono što mene zanima je to dali ja na osnovu ovih 5g redovnoga boravka u RH i na osnovu Djeteta imam pravo na sticanje hrvatskog drzavljanstva..... Ako da, ja Bih vas zamolila da mi pomognete i kažete gdje i kome se mogu obrati..... Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sabina sabina Ako ste imali odobreni trajni boravak u statusu stranca u RH uz brak sa hrv.državljaninom , te je taj boravak trajao više od 5 godina trebali ste podnijeti zahtjev za primitak u hrv.državljanstvo dok ste još živjeli i prebivali u RH.Ukoliko Vam do danas nije ukinoto "trajno nastanjenje stranca" od strane MUP-a zahtjev možete pokušati podnijeti i sada, s tim da im preskočite reći da ste razvedeni i da više ne živite u RH.Vaše zajedničko djete je dobilo državljanstvo kao maloljetno jer je jedan od roditelja u trenutku rođenja djeteta bio hrv.državljanin(otac). Pravo na hrv.državj.po osnovi djetetovog hrv.drž.nemate. Zahtjev možete podnijeti u bilo kojoj Policijskoj upravi u RH.Također, ukoliko ste po nacionalnosti Hrvatica zahtjev podnesite i bit ćete sigurno primljeni u hrvatsko državljanstvo.

Inače, po novom zakonu o drž.RH potrebnan je trajni neprekidni boravak u kontinuitetu življenja u RH od 8 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija