Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Molim savjet (1.1 gr Marihuane)

Preporučene objave

Imam 18 godina i policija je pored mene i još par ljudi pronašla 1.1 gram marihuane zamotene u papirnatu maramicu.Protiv mene je podnesena POTVRDA O PRIVREMENOM ODUZIMANJU PREDMETA čl.218.st.8.zakona o kaznenom postupku.Nemam dosje, nisam nikada prije bio kažnjavan niti imao problema sa time. Zanima me kakvu kaznu mogu dobiti i dali će se prilikom poziva na sud tražiti da dođem uz pratnju roditelja, a ako da dali postoji mogučnost da umjesto roditelja dođe brat stariji od 21 godine. Unaprijed zahvalan!!!!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postovani gospodine, molim vas da navedete vise informacija, dakle od mjesta gdje je to pronadeno, ispitivanja u policijskoj postaji, prava na odvjetnika, prava na poziv roditelja i potpisivanja izjave.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako ste stariji od 14.godina sami odgovarate. U svakom slučaju mama i tata mogu prisustvovati raspravi, a brat vas ne može zastupati jer u kaznenom postupku to može samo odvjetnik.

P.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

S obzirom da si punoljetan - nitko ni ne treba u pratnji, tako da ti roditelji ne moraju saznati za tvoju glupost. Kazna će ti 100% biti uvjetna (to znači da ne ideš u zatvor, ali bi mogao ako nastaviš raditi slične gluposti) i to 3-6 mjeseci uvjetno na 1-2 godine: drugim riječima, ići ćeš u zatvor na 3-6 mjeseci ako u vremenu 1-2 godine počiniš nešto slično.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Malo pogledaj ranije postove na istu i slićnu temu i odgovore na postavljena pitanja..

Ali...

Zašto je policija baš od tebe, a ne od nekoga od tih par ljudi, oduzela pronađenu marihuanu?

Da li si siguran da će upravo protiv tebe biti i podnesene prijave?

To što postoji potvrda o privremenom oduzimanju pronađene marihuane baš na tvoje ime, ne znači da će danas-sutra i doći do pokretanja kaznenog postupka.

Osim toga tu je još i prekršajni postupak za isto djelo..

U svakom slučaju, ovo se može riješiti na više načina, bitne su tvoje godine, jer potpadaš pod Zakon o sudovima za mladež i njegove odredbe, pa se u ovakvim slučajevima može primijeniti i oportunitet, naravno sve u slučaju ako ne dođe do odbačaja prijave primjenom čl. 28.KZ (kada se postupak i ne vodi, već se prijava odmah odbacuje jer bi se radilo o beznačajnom djelu!)Ovo sve je prepušteno odluci drž.odvjetnika za mladež.

 

Bude li se išlo na oportunitet, za događaj će saznati roditelji, jer će se pribavljati socijalna anamneza (a radi ju centar za socijalnu skrb), ili bude li obradu radio defektolog ODO-a koji na razgovor poziva pored tebe i roditelje..

 

 

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Jedina sansa ti je da pronades Antu Gotovinu i nagodis se s mup-om da ti sve obrišu.

Ovako je banana,uništio si bezveze svoj život, radi 1,1g marihuane, ne znam da li bi plakao ili se smijao.

Dobro da je bila kila, onda si barem pao sa stilom, no ovako.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ova država je otišla u krasni kurac, pa gdje toga ima.

Sramotno je da rija lovi klince po parkićima za gram jebene džikice, umjesto da lovi malo jače dilere s heroinom ili nečim.

Stvarno bi se trebali ugledati na Nizozemsku.

I to jadno dijete, gdje će se ta sva djeca zaposlit, s usranim dosjeima za par grama džikice.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da li je moguce dokazati da si bas ti POSJEDOVAO tu drugu? Kazneno djelo koje ti se stavlja na teret moze pociniti samo onaj koji POSJEDUJE tu drogu, dakle koji ima fakticku vlast nad tom drogom. Ti si mogao biti u njenoj blizini ali bez ikakvog odnosa sa tom drogom. Ona je mogla biti podlozna vlasti trece osobe. Ukoliko nije tako onda ste svi vi supocinitelji ali zakon trazi da u tom slucaju morate svi imati vlast nad djelom, dakle svi ste ju na neki nacin posjedovali, ZAJEDNICKI se najprije dogovorili da cete ju nabaviti ili proizvesti, i zatim ju zajednicki posjedovali tj, suposjedovali a to znaci da je svako mogao izvrsavati prava nad tom drogom koja je htio (koristiti ju, potrositi ju, prodati ju itd.).

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×