Jump to content
srecko101

Sporazumni otkaz ugovora o radu kao poslovodja prodavaonice

Preporučene objave

Poštovani,

 

dana 6.11.2015. godine sklopio sam ugovor o radu na određeno vrijeme kao voditelj(poslovođa) prodavaonice. Naime prilikom moga upita o inventurnom stanju, rečeno mi je da če se glavna inventura napraviti poslije Nove godine. Znaći ja sam preuzeo prodavaonicu kao poslovodja a nisu mi dali da napravim inventuru niti sam u tome trenutku znao za stanje u prodavaonici.

Poslije Nove godine oko 11.01.2016. godine je napravljena inventura u prodavaonici ali opet nisam znao stanje niti mi ga je poslodavac htio dati na uvid.

Dana 08.02. rađena je kontrola inventure i na moj upit o stanju opet dobivan negativan odgovor. Povodom svega dajem sporazumni raskid ugovora o radu sa 09.02.2016. godine sa naznakom da sva međusobna potraživanja i obveze prestaju danom završetka ugovora o radu osim neisplaćene plaće do toga datuma. Domijam preporućeno poštom da se prihvaća sporazumni raskid ugovora o radu ali da se ne prihvaća stavka da sva međusobna potraživanja i obveze prestaju danom završetka ugovora o radu, te da je na dan moga odlaska napravljena kontrola stanja ciljane robe visokog cijenovnog razreda, te da će ukoliko se ustanovi eventualne razlike ja ču biti terečen po principu solidarne odgovornosti.

Kakva su moja prava da se zaštitim kao osoba jer mi poslodavac nije dao na uvid stanje inventura prilikom zapošljavanja niti mi je sada dao stanje koje je bilo na glavnoj inventuri. Naime poslodavac je izričito kazao jednom od djelatnika da se meni kao voditelju prodavaonice ne da na uvid stanje inventure.

 

Ako postoji netko od odvjetnika koji bi htio preuzeti moj predmet neka se slobodno javi.

Unaprijed hvala na odgovoru i pomoći.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

srecko101,

Vi se ODMAH morate napisati Zahtjev za zaštitu prava i referirati se na sve što ste i nama rekli. Naročito se to odnosi i na dopis koji ste primili od Poslodavaca. Zaprijetite mu obraćanjem Inspektoratu za radne odnose i opetovano tražite obračun svojih plaća i njezinu isplatu za sve dane koje ste radili. Sve ovo,poštom,preporučeno sa povratnicom. Pričekajte odgovor. Mislim da će Vam poslodavac isplatiti plaću i bez odvjetnika.

Znate, u ovakvim situacijama nema "razgovora" . Samo pisma!

 

I mala ispravka. Ne postoji "Sporazumni otkaz"! Sama riječ "sporazumni" govori da to nije OTKAZ. Dakle to je Sporazumni prestanak ugovora o radu, kao izraz volje obiju strana iz ugovora o njegovom prestanku. OTKAZ je pak ,izraz volje jedne strane iz ugovora o radu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×