Jump to content

Upravni postupak radi povratka na posao


ckalja

Preporučene objave

poštovani,

u lipnju mjesecu 2015.sam u Državnoj službi ( carina ) dobio rješenje o prestanku službe po sili zakona.Na isto rješenje sam podnio pravovremeno prigovor odboru za državnu službu te do danas nisam dobio nikakav odgovor od istog odbora ( prošlo više od 7mj.).otkaz je nastupio zbog moje osude na 6 mj.uvjetno ( osuda iz 2012.g ) U prigovoru sam se pozivao na odredbu gdje se navodi da otkaz po službenoj dužnosti nastupa kad je osoba osuđena na kaznu zatvora većom od 6 mjeseci.Otkaz sam dobio zbog zakona o DS gdje su navedene zapreke za prijem u DS i gdje je navedeno moje kazneno djelo ( kad sam se zapošljavao 1999.g nisam imao nikakve zapreke za zapošljavanje ).Zanima me da li je u kojem je roku odbor dužan odgovoriti na prigovor ? dok ne dobijem taj odgovor ne mogu pokrenuti nikakve daljnje pravne aktivnosti pa me zanima koji je rok za pokretanje Upravnog postupka i gdje se on i kako pokreće ? Rehabilitacija za kaneno djelo nastupa mi u 8 mj.2016. te da li mi je to olakotna okolnost ukoliko bi došlo do nekog eventualnog postupka i da li su me dužni automatski vratiti na posao i u kojem slučaju ?Koliko bi neki takav eventualni postupak mogao trajati? Da li za takav postupak moram angažirati odvjetnika ili se to može podnjeti bez njega ? ( teška materijalan situaciaj ).

U međuvremenu je sindikat podnio tužbu Ustavnom sudu za ocjenom zakonitosti postupka oko otkaza u državnoj službi, te izvještaj uredu pučke pravobraniteljice. (ne znam da li to nešto znači i mijenja na stvari ).

Koji je rok da se oni očituju o toj istoj stvari?

zbog ovakve situacije ja i familija nalazimo se na rubu egzistencije jer sam nezaposlen otac troje malodobne djece a samo supruga radi ( 3000 kn/mj.).imam osjećaj da sam u bezizlaznoj situaciji.

Molim pomoć i unaprijed se zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U prigovoru sam se pozivao na odredbu gdje se navodi da otkaz po službenoj dužnosti nastupa kad je osoba osuđena na kaznu zatvora većom od 6 mjeseci.
Rješenje nisu donijeli po čl.137 st.1 toč.4 nego po toč.5

 

"5. kad je osuđen za kazneno djelo koje je zapreka za prijam u državnu službu sukladno članku 49. stavku 1. točki a) ovoga Zakona – danom pravomoćnosti presude,"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija