Jump to content
Nika007

Western Union prevara

Preporučene objave

Moj suprug i ja smo prevareni za cca 10 000 kn. Radi se o tome da smo htjeli kupiti auto u Njemačkoj te smo naišli na oglas prevaranta. Nakon 50 mailova i provjere u 3 poslovnice WU gdje su mi garantirali nitko ne može predignuti moj novac, ja sam uplatila 9500 kn + 500 kn troškova na ime mog muža te sam čak u poslovnici dala i muževu osobnu misleći da im treba za podatke o preuzimanju (ali to izgleda ne koriste). Taj iznos je navodno trebao prodavatelju kao garancija da će moj muž doći u Njemačku bar po svoj novac. Prevarantu sam mailom poslala potvrdu transakcije ali sam papirićem prekrila transakcijski kod o čemu imam i dokaze u mailu. Prevarant je odmah predignuo novac, sve smo pijavila policiji te su me obavijestili da su dobili izvještaj od WU s potvrdom kako je novac pravilno isplaćen ali na potvrdi o isplati je strana-njemačka adresa, broj osobne, krivi datum rođenja...prevarant je vjerojatno krivotvorio dokument. WU nas je tražio i dokaz da je moj suprug bio u Hrvatskoj tada sto smo i dokazali potvrdom iz tvrtke/poslodavca jer je taj dan radio.

 

Eto koliko sam god sumjala u prevaru, djelatnice su me uvjerile da je nemoguće išta zloupotrijebiti bez osobne i tog koda. Budući da Western Union pere ruke od svega imamo li šanse tužbom vratiti svoj novac?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nisam optimist, osim ako je netko u njihovoj poslovnici u kojoj je izvršeno plaćanje u suradnji sa prevarantom.

 

Bitno je da ste prijavili, a sada je sve u rukama Nijemaca.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

WU je poslao sluzbeni odgovor policiji da je novac pravilno isplacen, ali na potvrdi o isplati su krivotvoreni podaci, njemacka adresa, njemacki broj osobne, krivi datum rodenja....policija je sve poslala na sud a na meni je sad da podignem privatnu tuzbu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Za to, ako ćete se odlučiti ići to istjerati do kraja, morat ćete angažirati odvjetnika u SR Njemačkoj, jer samostalno nećete uspjeti. Bez ikakve namjere za uvredom, budući se radi o drugoj državi, njezinu pravnom sustavu, jeziku i sl.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×