Jump to content

EOS Matrix


Malaloona

Preporučene objave

Trebala bih pomoc vezano za ove dosadnjakovice. Naime oni su 01.08. 2012 preuzeli dugovanje prema Splitskoj banci koje je nastalo u 2007 godini. Naime radi se o dugu nastalom dozvoljenim minusom po tekucem racunu koje Splitska banka nikada nije pokusavala naplatiti. Taj dozvoljeni minus mi je odobren u 8. mj 2012 no kako sam u 10 mj iste godine bila ostala bez posla nisam ga podmirila. Jos jednom napominjem da me Splitska banka nije nikada ni na koji nacin kontaktirala vezano za dugovanje (jako cudno ali tako je bilo). Sad ovi dosadnjakovici zovu vec 3 (tri) godine kako bi dogovorili otplatu duga. Ja sam im cijelo vrijeme tupila da im je potrazivanje u zastari i da ne priznajem dugovanje te da ako smatraju da imaju osnovu za ovrhu neka je i pokrenu jer njihovo zivkanje ne prestaje. Onda sam im blokirala pozive i na kraju promjenila telefonski broj. Tada su postali jos gori zvali su mog supruga na mob i trazili mene. Nakon sto se on prestao javljati na nepoznate brojeve poceli su zvati susjede koji zive u istom ulazu i ostavljati poruke njima da se javim na neke brojeve jer me traze. Poslala sam im preporuceno s povratnicom da je potrazivanje u zastari ali oni ne odustaju. Nakon toga opet zovu okolo susjede i izluduju mene i njih. Zelim napomenuti da je ovo maltretiranje susjeda meni vrlo neugodno iskustvo ali ne znam sto da radim. Ne pada mi napamet njih zvati da sad jos svjedoce na sudu i da ih uvlacim u svoje probleme. Oni tvrde da nije zakonom zabranjeno zvati javne brojeve i pokusati doci do osobe koju traze. Mislim da sam u pravu vezano za zastaru jer bi valjda nakon svih ovih godina i pokrenuli nekakvu ovrhu a ne zvali telefonom sve ljude koji stamuju u istom ulazu i slali pisma u kojima kazu da ce mi odobriti 50 posto otpisa duga ukoliko platim drugih 50 posto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da sam u pravu vezano za zastaru jer bi valjda nakon svih ovih godina i pokrenuli nekakvu ovrhu a ne zvali telefonom sve ljude koji stamuju u istom ulazu i slali pisma u kojima kazu da ce mi odobriti 50 posto otpisa duga ukoliko platim drugih 50 posto.

 

prema napisanom i ja smatram da je dug u zastari. da dug nije u zastari pokrenuli bi ovrhu. nemoj prihvatiti pregovor o dugu (mogu snimati razgovo). pregovor o dugu sud može smatrati priznanjem duga čime se prekida zastara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma ni ne komuniciram s njima, samo ne znam kako da se pozovem na zastaru Ja posaljem s povratnicom dopis u kojem se pozivam na zastaru, a oni se prave da nisu nista dobili. Usmeno govorim neka pokrenu ovrhu ako misle da imaj pravo i da ja ne priznajem nikakav dug i da nista necu platiti a oni salju pismo sa 50 posto rasprodajom. Bezbroj puta se usmeno pozivam na zastaru i nista. Mene samo muci to sto ne znam kakav je status dugovanja bio do 2012 u banci. Ne znam da li su oni minus cijelo vrijeme tretirali kao dopusten pa onda ni nema zastare ne znam od kad krece zastara za taj minus... Ako je minus proglasen nedopustenim tek u 2012 onda mozda zastara od tada krece i onda je eos u pravu. Ali opet sto ne utuze potrazivanje vec si nabijaju trosak telefona. Nikada me nisu zvali niti mi ista slali.Znaci od 1. 8.2007. godine do 1.8. 2012. nista i onda se pojavljuje eos. Ja sam u meduvremenu normalno zaposlena i primam placu u drugoj banci tako da su se mogli naplatiti da su htijeli i jedni i drugi ako nema zastare. Logika mi nalaze da je dug prodan kad je vec bio u zastari za neke sitne novce eosu i da ovi sad to ne zele tako lako otpisati a da nemaju osnove za ovrsnim postupkom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja imam sličan problem s eos-om, iz 2008.g. samo što sam ja napočetku plaćala po 100 kn svaki mjesec,jer sam se bojala ovrhe kako su mi izaprijetili i sigurno sam već platila preko 1000 kn. ali kad pošalju na kraju godine da se uplati cijeli iznos duga a kamate će umanjit ta glavnica je uvijek ista, mada su mi rekli da se svakom uplatom smanjuje glavnica,a ne kamata. Meni je dug isti kao i npr. 2010.g. Neću više ništa platit,tražit ću ugovor o otkupu duga, i reći da mi šalju ovrhu pa ću se pozvat na zastaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje je mišljenje da takvim agencijama ne treba plaćati ništa a iskustva onih koji su pokušali dogovorom riješiti problem govore tome u prilog! Naravno da će oni obećati svašta, kao i naplatu glavnice bez kamata a samo u cilju da priznate dug, a kad ga priznate slijedi beskonačno lihvarenje! Kad se nađete u toj situaciji bolje je čekati eventualni njihov prijedog za ovrhu, pa pisati prigovor i ići na sud! Istina da se mogući troškovi ako se izgubi na sudu povećavaju, ali barem znate koliko će te u slučaju izgubljenog spora morati platiti! Samo onaj iznos koji je utvrđen sudskom presudom uvećan za kamate! Uostalom uvijek postoji šansa da oni izgube spor a ponekad su njihova potraživanja doista na klimavim nogama! Njihovo beskonačno telefonsko maltretiranje i ne poduzimanje ovršnih radnji govori tome u prilog!

uređeno: od Sunčana strana ulice
ispravak smisla napisanog
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma ni ne komuniciram s njima, samo ne znam kako da se pozovem na zastaru Ja posaljem s povratnicom dopis u kojem se pozivam na zastaru, a oni se prave da nisu nista dobili. Usmeno govorim neka pokrenu ovrhu ako misle da imaj pravo i da ja ne priznajem nikakav dug i da nista necu platiti a oni salju pismo sa 50 posto rasprodajom. Bezbroj puta se usmeno pozivam na zastaru i nista.

 

na zastaru se pozivaš tek u sudskom postupku ili kad dobiješ rješenja za ovrhu (javni bilježnik). vjerovniku nevrijedi pozivat se na zastaru. vjerovnici zastaru ne uvažavaju. ona djeluje tek ako je uvaži sud. svako pregovaranje o dugu ili otplata djela duga prekida zastaru. smatram da bi od EOS- trebala tražiti kopiju ugovora o otkupu duga. izraziti sumnju u njihovu tvrdnju po pitanju duga koju mogu otkloniti dostavom kopije ugovora. ako je ugovor potpisan dug prema banci ne postoji.

za sud (ako dođe do suda) ostavi zahtjev za dokazivanjem da je po ugovoru izvršena uplata za otkup duga (osporavaj ugovor s obrazloženjem da je ugovor fiktivan).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potraživanje se odnosi na minus po tekućem računu i Visa kartici po tom računu. Tada sam više bila zabrinuta da mi ne ide ovrha na plaću, a i nisam bila upoznata sa zastarom. Govorili su ma samo uplatite bilo što , makar i 50 kn, samo da je uplata vidliiva da vam ne ide ovrha, i ja što ću plaćala po 100 kn. Ali sad zaista više neću,jer mi se niti glavnica, a kamata još manje,smanjuje tj. uopće mi se ne smanjuje. A o ljubaznosti i dosadi to da ne komentiram, jednom su mi čak i susjedu zvali, pa sam im se zaprijetila da ću ih prijavit za uznemiravanje, tada više nisu to radili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svako pregovaranje o dugu ili otplata djela duga prekida zastaru.

ovaj dio me isto zanima ali ne vezano za ovaj slucaj... ako sam ja dobro shvatila snimanje telefonskog razgovora je iskoristivo na sudu samo i iskljucivo samo ukoliko se sugovornika upozori da se razgovor snima ili to ipak nije tako... i isto me zanima da li je komunikacija mailom tipa gmail ili yahoo vazeca na sudu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

smatram da bi od EOS- trebala tražiti kopiju ugovora o otkupu duga. izraziti sumnju u njihovu tvrdnju po pitanju duga koju mogu otkloniti dostavom kopije ugovora. ako je ugovor potpisan dug prema banci ne postoji.

za sud (ako dođe do suda) ostavi zahtjev za dokazivanjem da je po ugovoru izvršena uplata za otkup duga (osporavaj ugovor s obrazloženjem da je ugovor fiktivan).

nije mi ovo bas najjasnije... dug prema banci sigurno ne postoji to sam provjerila... tamo vise nemam niti racun. Znaci da je dug placen. Ukoliko oni imaju ugovor o otkupu potrazivanja od banke bitno je da su ga platili onoliko koliko je bio stvarni dug te ako je placen manje onda se radi o fiktivnom ugovoru ili sam pobrkala loncice... naime nije mi jasno kako tvrditi da je ugovor fiktivan, ne razumijem na osnovu cega je fiktivan

p.s. inace mi treba malo duze da shvatim :brije:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni mogu poslati, ali ih poslodavac mora staviti u redoslijed čekanja dok se prvi dug ne otplati, ne smiju ti skidati sa plaće.

meni rata kredita ide sa plaće, dospjeće je u 15, a plaća sjeda krajem mjeseca, banka me predala njima na naplatu za tih 15 dana. kada me je nazvala rekla sam joj da ne želim prićati sa njima i da ću to riješiti sa svojom bankom. zvala sam banku i oni su mi rekli da pošto je u kašnjenju ide njima na naplatu. zvali su me svaki drugi dan, a ja im nisam htjela reći kada ću platiti. kada mi je to dozlogirdilo svaki mjesec poslala sam uprit udruzi za zaštitu potrošaća, dobila njihov odgovor i poslala ga njima i banci. više me ne zovu. evo ti odgovor.

 

Uobičajeno je da se poslovni subjekti dopisuju, a ne zovu telefonom . Ovo je slučaj maltretiranje i predlažemo da se jednim prosvjednim pismom obratite Vašoj banci koja je angažirala tvrtku za uznemiravanje.

Nadalje sve prijavite Agenciji za zaštitu osobnih podataka jer su Vaše osobne podatke dali drugim osobama bez Vaše dozvole. Možete radi takvog odnosa prema Vama pokrenuti postupak i pred sudom časti HKG.

Kada Vas nazovu iz tvrtke za uznemiravanje prijavite ih policiji radi toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moniq, provjerite u računovodstvu datum ovjere izjave o zapljeni plaće od strane javnog bilježnika jer je moguće da je u zastari, pa je zato i vaš izvorni vjerovnik "prodao" potraživanje EOS-u! Koliko sam upoznat na ovoj stranici zastara javno bilježničke isprave nastupa nakon deset godina! Oni takve izjave (u zastari) ipak šalju u nadi da u vašem računovodstvu neće uočiti taj detalj i izvršiti uplatu! Ako je taj slučaj, trebali biste pismeno s povratnicom izvjestiti svoje računovodstvo da je akt u zastari i da ne želite da se na osnovu njega vrši naplata i da ga vrate pošiljatelju!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija