Jump to content

Prigovor na prometni prekršaj koji nisam počinio


mrgrgus

Preporučene objave

Poštovani,

parkiravši na parkirno mjesto jednog trgovačkog centra, nakon 10-tak minuta kupovine, na razglas sam pozvan da se javim na info pult. Nakon obavijesti sam izašao van gdje me čekao gospodin koji me optužio da sam udario u njegov automobil, te sa zahtjevom da mu platim štetu, na to nisam pristao jer to nisam učinio te sam mu nakon rasprave od oko 15-tak minuta predložio da pozove policiju na što on nije pristao te se vratio u trgovački centar (čijeg je pretpostavljam djelatnik). Nakon par minuta što sam čekao sam i sam napustio parkiralište. Nakon par dana su policijski službenici druge policijske postaje (koja nije na području centra) nego mog mjesta prebivališta, došli kući sa tvrdnjom da sam napustio mjesto nesreće, te su slikali moj automobil koji je bez oštećenja, te sam u toj postaji naknadno dao izjavu o događaju.

 

Sada sam dobio odluku kojom sam proglašen krivim i kaznu od 3500,00kn i 6 mjeseci zabranu upravljanja vozilom B kategorije.

Zanima me da li da pišem prigovor i kakav ishod mogu očekivati?

 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo me zanima da li se to može dokazati na sudu jer da si nebi povećao kaznu još za sudske troškove

 

Dokazivanje ovisi o vama odnosno o ovlaštenom tužitelju, a ukoliko ćete poricati prekršaj, teoretski se sankcija može povećati, ali u pravilu se to ne radi (osim ako ste višestruki recidivist).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

evo samo da obavijestim o ishodu :-(
nakon što se suprotna strana tek 4. put pojavila na sudu ja sam svejedno proglašen krivim (slike koje su policacajci naknadno slikali su nekako nestale, tako da se nije moglo vidjeti da moje vozilo nema oštećenja)jedino što mi je kazna smanjena za pola i mjera zabrane voznje je prekinuta. Ali u ovoj drzavi je moguce platiti kaznu koji uopće nisi počinio tako da...

uglavnom hvala svima na pomoći!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija