Jump to content

Namještanje natječaja - tajnik u školi


adacta033

Preporučene objave

Poštovani kolege,

 

postavljam ovu temu zasebno, jer imam nekoliko pitanja u vezi natječaja objavljenog za posao tajnika u srednjoj školi.

 

S obzirom da živim u malom gradu, znam da je tajnik gimnazije duže vremena bio na bolovanju i sada odlazi u mirovinu. Tajnica koja ga je mijenjala imala je završen preddiplomski studij upravne struke, dakle samo VŠS, te je prije mjesec dana prijavljena, inspekcija joj je zabranila rad i u petak je objavljen novi natječaj na neodređeno, znači 18. 3. U natječaju je navedeno kako su uvjeti ili magistar prava ili specijalist javne uprave, odnosno upravni pravnik ukoliko se nitko od ovih dvoje ne javi. Ja sam magistar prava, veselo sam jučer počela skupljati papire i pisati zamolbu, da bih sasvim slučajno saznala da danas, 21. 3. posao tajnice počinje obavljati djevojka koja je specijalist javne uprave, što se smatra visokom školom.

 

Moja su pitanja dakle: isplati li se uopće boriti? Imam li ja kao magistar prava prednost pred specijalistom javne uprave? Je li opravdano misliti da je upravo od strane nove tajnice poslana inspekcija koja je zabranila rad prijašnjoj? Kome to prijaviti? Osim toga, ne razumijem onaj koncept da si ravnatelj ''nekoga nađe'' za prvu ruku i da je to sasvim legitimno? Gdje ga nađe? Zašto mene tako nitko nikada ne nađe? Dva mjeseca bez natječaja je moguće raditi, okej, ali zašto dotična počinje u sred natječaja?

 

Hvala vam puno na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija