Jump to content
vehbijacoralic

Gotovinski nenamjenski nakon ovrhe?

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

prošle godine u cca. 5. ili 6. mjesecu (znači još 2-3 mjeseca i proći će ravno godina dana od tada) imao sam ovrhu nad tekućim računom, iznos oko 1000,00kn.

 

Ovih dana, planiram predati zahtjev za gotovinski nenamjenski kunski kredit u svojoj matičnoj banci - Erste i to na 36 mjeseci, zaokruženo na iznos 40.000,00kn. Tada sam bio na stručnom osposobljavanju, sada dobio ugovor na neodređeno, netto plaća nešto viša od 5300kn.

 

Hoće li biti kakvih (potencijalnih?) problema prilikom obrade kredita? Mogu li očekivati "negativno rješenje" zbog gore navedenog događaja?

 

Hvala, vjerujem da će biti sve u najboljem redu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nemoguće je ovako napamet znati i sve ovisi o politici pojedine banke. Sjedneš kod osobnog bankara, a on će ti provjeriti stanje i odmah reći hoće li odgovor biti pozitivan ili negativan. Ako je bilo samo ovo, vjerojatno će biti pozitivan.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne bi trebalo biti problema, ukoliko je u HROK-u (Hrvatski registar obveza po kreditima) sve ok, a to će vidjeti ovi u banci. Pojedine banke traže potvrdu iz FINA-e da ne postoji neko rješenje o ovrsi koje čeka na izvršenje, što je po meni bedastoća jer se to mijenja iz dana u dan.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×