Jump to content

Plaćanje poreza na njemačku mirovinu?!


Ella94

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Majka mi već od 1994. godine prima mirovinu po suprugu koji je preminuo. Mirovina nije velika svega 140 eura. Sve do 2014. majka mi je bila u radnom odnosu, također ne s toliko visokom plaćom između 2500 - 3000 kn kroz te godine. Trenutno ima obiteljsku mirovinu od 1800 kn.

Kada je 2013 godine rečeno da u Hrvatskoj mora prijaviti porez jer ima dva izvora prihoda (plaća + mirovina po mužu) to je uredno obavila i nije bilo nikakvih nadoplata.

No, problem se javlja prošle godine kada Njemačka šalje obrasce za poreznu prijavu za 2007. i 2008., te naknadno rješenje za platiti porez od 209 po godini eura. Opet ove godine šalje obrasce da se ispuni njihova porezna prijava za 2009. do 2014. godinu. Evo danas dobivamo rješenje da se za 2009., 2010. i 2011. godinu treba platiti 112, 115 i 116 eura.

Nije mi jasno zašto to nisu naši izračunali kada im se prijavio porez, niti što se sad odjednom Njemačka sjetila tražiti porez od 2007 pa do sada. A naravno niti kako je moguće da je toliko poreza potrebno platiti za tako niska primanja i to Njemačkoj. Znam udovice koje primaju daleko više mirovine, a ne plaćaju niti lipe poreza Njemačkoj(barem ne na ovaj način).

 

Unaprijed hvala na komentarima i savjetima.

 

Ella

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija