Jump to content

Ne nadležnost


Butro

Preporučene objave

Sud u Sl. Brodu prihvatio prijedlog ovrhe VIP-a iako je prijedlog podnesena dva dana nakon nastupanja zastare, tuženik je podnio žalbi na prijedlog ovrhe te je sud u Sl.Brodu rješenjem ukinuo prijedlog ovrhe i prihvatio tužbu kao protiv platnog naloga ali se proglasio ne nadležnim za sporni slučaj a Građanski sud u Zagrebu nakon sedam godina pokrenuo spor slanjem poziva za pripremno ročište.Šta da radi tuženik, dali je sud u Sl. Brodu smio proglasiti ne nadležnost jer je tuženik sporni ugovor potpisan u Sl.Brodu i mobitel kupio u VIP-centru u Sl.Brodu, dali je proglašenjem ne nadležnosti suda za nastali spor nastupila apsolutna zastara ili ne.Molio bi pomoć ako netko pozna zakon šta da se radi neka pomogne jer je tuženik lošeg materijalnog stanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.Šta da radi tuženik, dali je sud u Sl. Brodu smio proglasiti ne nadležnost jer je tuženik sporni ugovor potpisan u Sl.Brodu i mobitel kupio u VIP-centru u Sl.Brodu, dali je proglašenjem ne nadležnosti suda za nastali spor nastupila apsolutna zastara ili ne.Molio bi pomoć ako netko pozna zakon šta da se radi neka pomogne jer je tuženik lošeg materijalnog stanja.

 

nije bitno gdje je mobitel kupljen i gdje je potpisan ugovor.

bitno je to da ste ugovorili nadležnost suda u Zg.

dali postoji potpisan ugovor o nadležnosti. ako nema tog ugovora nadležan je sud prema mjestu prebivališta ovršenika. prigovaraj nadležnosti suda u Zg (ako ti ne odgovara) i traži ugovor o nadležnosti na uvid.

 

ZPP

Članak 47. *

Za suđenje je općemjesno nadležan sud na čijem području tuženik ima prebivalište.

d) Sporazum o mjesnoj nadležnosti

Članak 70.

-

Taj sporazum važi samo ako je sastavljen u pisanom obliku i ako se tiče određenog spora ili više sporova koji svi proistječu iz određenog pravnog odnosa.

Sporazum o mjesnoj nadležnosti sklopljen je u pisanom obliku i ako je sklopljen razmjenom pisama, brzojava, teleksa ili drugih telekomunikacijskih sredstava koja omogućavaju pisani dokaz o sklopljenom ugovoru.

Ispravu o sporazumu tužitelj mora priložiti uz tužbu.

 

Županijski sud u Varaždinu GŽ-752/07-2

VSRH Broj: Gr1 3/09-2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija