Jump to content
Butro

Ne nadležnost

Preporučene objave

Sud u Sl. Brodu prihvatio prijedlog ovrhe VIP-a iako je prijedlog podnesena dva dana nakon nastupanja zastare, tuženik je podnio žalbi na prijedlog ovrhe te je sud u Sl.Brodu rješenjem ukinuo prijedlog ovrhe i prihvatio tužbu kao protiv platnog naloga ali se proglasio ne nadležnim za sporni slučaj a Građanski sud u Zagrebu nakon sedam godina pokrenuo spor slanjem poziva za pripremno ročište.Šta da radi tuženik, dali je sud u Sl. Brodu smio proglasiti ne nadležnost jer je tuženik sporni ugovor potpisan u Sl.Brodu i mobitel kupio u VIP-centru u Sl.Brodu, dali je proglašenjem ne nadležnosti suda za nastali spor nastupila apsolutna zastara ili ne.Molio bi pomoć ako netko pozna zakon šta da se radi neka pomogne jer je tuženik lošeg materijalnog stanja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
zastara ili ne
nema zastare u kontekstu na koji vi aludirate,ali u postupku koji je u tijeku osporite zahtjev prigovorom zastarjele tražbine,naravno ako je doista nastupila zastara.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
.Šta da radi tuženik, dali je sud u Sl. Brodu smio proglasiti ne nadležnost jer je tuženik sporni ugovor potpisan u Sl.Brodu i mobitel kupio u VIP-centru u Sl.Brodu, dali je proglašenjem ne nadležnosti suda za nastali spor nastupila apsolutna zastara ili ne.Molio bi pomoć ako netko pozna zakon šta da se radi neka pomogne jer je tuženik lošeg materijalnog stanja.

 

nije bitno gdje je mobitel kupljen i gdje je potpisan ugovor.

bitno je to da ste ugovorili nadležnost suda u Zg.

dali postoji potpisan ugovor o nadležnosti. ako nema tog ugovora nadležan je sud prema mjestu prebivališta ovršenika. prigovaraj nadležnosti suda u Zg (ako ti ne odgovara) i traži ugovor o nadležnosti na uvid.

 

ZPP

Članak 47. *

Za suđenje je općemjesno nadležan sud na čijem području tuženik ima prebivalište.

d) Sporazum o mjesnoj nadležnosti

Članak 70.

-

Taj sporazum važi samo ako je sastavljen u pisanom obliku i ako se tiče određenog spora ili više sporova koji svi proistječu iz određenog pravnog odnosa.

Sporazum o mjesnoj nadležnosti sklopljen je u pisanom obliku i ako je sklopljen razmjenom pisama, brzojava, teleksa ili drugih telekomunikacijskih sredstava koja omogućavaju pisani dokaz o sklopljenom ugovoru.

Ispravu o sporazumu tužitelj mora priložiti uz tužbu.

 

Županijski sud u Varaždinu GŽ-752/07-2

VSRH Broj: Gr1 3/09-2

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×