Jump to content

Gdje je dozvoljen štrajk glađu?


Harambašica

Preporučene objave

Radi konstantne i dugogodišnje nepravde, danas više neutuživog mobinga, zaobiđena sam u natječaju za radno mjesto, bez obzira na načelnu prednost kao osoba s invaliditetom. Dvije i pol godine sam nezaposlena i situaciju vrlo loše podnosim. Bivši poslodavac će uskoro namjestiti natječaj, kojim će pogodovati jednom kandidatu; bio je već takav slučaj dojavljen nadležnom ministarstvu, ali bez reakcije. Živim na rubu gladi...Ne vidim drugi način alarmiranja nekih viših instanci.

Zanima me, s obzirom da mi je ovo jedino preostalo rješenje, iako imam cijeli niz kroničnih bolesti i pijem redovno ili povremeno osam vrsta lijekova, pa teško da mogu dugo izdržati, gdje se smije štrajkati glađu?

Pred zgradom nekog ministarstva, unutar zgrade, pred zgradom bivšeg poslodavca, na trgovima? Ili ima neka propisana udaljenost od državnih i javnih institucija?

Kako policija smije postupati prema štrajkašu?

Trebam li podnijeti pismeni zahtjev osobnom liječniku za "nepostupanje"?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost...ne. Pitanje je upućeno i liječnicima, s nešto detaljnijim obrazloženjem dijagnoza. Odgovor: nije etično ni profesionalno da upućuju na nešto što dugoročno može bitno škoditi.

Razoružaju me takvi odgovori...

Ovaj posao volim više od sebe. Tu su i neke ružne glasine, klevete; nitko ne želi svjedočiti, a zatvaraju mi lažima sva vrata. Nema drugog načina.

Znate li možda kako je to pravno regulirano?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija