Jump to content
networker

doprinosi za mio i zdravstveno

Preporučene objave

pošto sam u fazi pisanja žalbe na rješenje porezne uprave,pročitao sa na ovom forumu tekst našeg kolege sa foruma.pošto nemogu stupit u kontakt sa njim molim da se prokomentira jesu navodi točni i ako jesu molim link ka zakonima koji to reguliraju.

za glavnice dugova javnih davanja (porezi i doprinosi) koje su nastala prije 01.01.2009. godine primjenjuju se odrebde starog Općeg poreznog zakona i Zakona o obveznim odnosima (satrog i novog od 01.01.2006.). U tom razdoblju, do 01.01.2009. godine, porezi i doprinosi smatrali su se povremenim davanjima. Zakon o obveznim odnosima priječi da se uknjiži založno pravo nad imovinom dužnika po osnovi povremenih davanja. Dakle, uknjižba založbog prava PU za porez i doprinose nastalih prije 01.01.2009. godine ne nevažeća sukladno sudskoj praksi Upravnog suda. Kako je uknjižba nevažeća ne prekida se rok zastare prava PU na naplatu javnih davanja. Dužnik ili njegov pravni sljednik treba uputiti zahtjev PU za utvrđivanjem nastupa zastare prava PU na naplatu i zahtjevati brisanje uknjiženog založnog prava (ako postoji).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovani, budući da imam istovjetnu situaciju gdje je PU izvršila uknjižbu založnog prava na nekretnine za dug za mirovinske doprinose za razdoblje od 2003. do 2011. godine, zanima me da li ste uspjeli što riješiti u vezi navedenog?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×