Jump to content

Poništenje prebivališta


nera01

Preporučene objave

Formalno ti je to opisano u čl. 12. Zakona o prebivalištu.

 

Ugrubo, netko prijavi policiji (upravnim poslovima) da netko drugi ne stanuje na adresi na kojoj je prijavljen (novi stanar, susjed, predstavnik stanara...), policija (područna postaja) provjeri na adresi je li to stvarno tako (dođu na adresu, pitaj ustanare, pokušaju pronaći gdje je sada ta osoba...), nakon čega se donosi rješenje (osoba se briše iz registra, poništava se osobna iskaznica...).

 

Sad, ne znam koliko detaljno tebi to treba.

 

Koja je to škola da pišeš nešto takvo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Profesoricu baš i ne zanima na koji način ćemo mi to nabaviti, moramo se sami snaći i nabaviti neki primjer. U policijskoj postaji mi ne mogu dati nikakav takav primjer jer su to službeni podatci i sad ne znam na koji način da nabavim to rješenje jer na internetu nema nikakav primjer, a ne poznajem nikoga tko je imao takav slučaj da mu ponište prebivalište.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušajte razgovorati s načelnikom, da se anonimiziraju osobni podaci u rješenju, pa da onda dobijete barem jedan praktičan predmet.

 

A profesorica je vrlo neozbiljna i neprofesionalna, ako to traži od vas, a da nema nikakve pomoći s njene strane odnosno strane škole, glede čega, ako već ona ne želi da vam pomogne, tražite nekog drugog profesora ili ravnatelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U skladu s ovim što kaže G-man, profesorica može nazvati područnu policijsku postaju (škole i policija uvijek surađuju, najčešće s koordinatorom kontakt policije ili vođom sektora) i objasniti problem, pa ti se može dati prazni obrazac rješenja (bez osobnih podataka). Ti obrasci nisu službena tajna i ne sadrže nikakve osobne podatke, ali ne znam bi li njoj odgovarao prazni obrazac? U biti, bi li bila voljna uopće kontaktirati s postajom? Gdje je ta škola, tj. u kojem gradu/općini?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija