Jump to content

incident na stranicama za online kladenje


luckyone1

Preporučene objave

Pozdrav, ovako ne znam u koju skupinu bi ova tema trebala biti svrstana...

 

Radi se o incidentu vezanom uz sportsko kladenje, odnosno jednu nasu kladionicu. Nekim ljudima je na racune za online kladenje dodano 100 000 kn, koje su stajale gore, dok nisu otkrili. Onda su racune blokirali, odnosno pristup njima, te skinuli sredstva. Problem je sto su osim tih svojih 100 000, skinuli ljudima i njihove iznose. Mene pak zanima, imamo li kakva prava, na racunima smo imali 100 000 tisuca ne nasom greskom, bez pitanja su ih vratili sebi. Sto je s nasim osobnim podacima? Da li su prekrsili zakon o zastiti os. podataka, sto se moze uciniti po tom pitanju? Inace, imaju nase osobne podatke, adrese, e-mail adrese, br telefona, oibove, podatke o karticama... Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obično kod svakog registriranja na aplikacijama i web-stranicama, imate onu kvačicu kojom kažete da označavanjem te kvačice pristajete na opće uvjete korištenja te stranice/aplikacije. Pa ako u tim uvjetima stoji da vlasnik aplikacije/stranice može za određene uvjete koristiti vaše osobne podatke koje ste mu dobrovoljno dali, onda mislim da nema zapreke da se na način na koji ste ga ovlastili, on tim podacima i koristi.

 

Moram priznati da ne vidim na koji način mislite da su vam povrijeđena prava glede osobnih podataka, s obzirom da nitko neovlašten istima nije pristupio, već se dogodila greška koja s osobnim podacima nema veze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novci koji su greškom uplaćeni ne mogu ostati kod vas, to vam je valjda jasno. Bilo je već takvih slučajeva kod banaka, pa su se klijenti inatili, nisu htjeli pristati na povrat i na kraju su neki bili čak i kazneno osuđeni zbog utaje, pa vi vidite da li vam se isplati tjerati mak na konac.

 

Svakako da se slažem s vama što se komunikacije tiče - ozbiljan poslovni subjekt bi to riješio komunikacijom sa svojim korisnicima, a ne ovako skrivećki. No, tu postoji i pitanje ovih Općih uvjeta o kojima Ruby piše.

 

I jasno da ste u pravu glede vašeg novca, dakle ne onog koji vam je greškom uplaćen, već kojeg ste već imali - to nikako nisu smjeli oduzeti i glede toga im se obratite sa zahtjevom za povratom tih sredstava, u protivnom ćete biti prisiljeni podići tužbu protiv njih i potraživati i kamate. Moja pretpostavka je da su u toj žurbi da čim prije vrate novce greškom oduzimali i ono što nisu smjeli. Nije opravdanje, ali je razumljivo i vjerujem da neće biti problema sa povratom. Nitko ne želi negativnu reklamu i ovo je već dosta štete prouzročilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekim ljudima je na racune za online kladenje dodano 100 000 kn, koje su stajale gore, dok nisu otkrili. Onda su racune blokirali, odnosno pristup njima, te skinuli sredstva. Problem je sto su osim tih svojih 100 000, skinuli ljudima i njihove iznose.

Pretpostavljam da su u žurbi sve račune blokirali i skinuli sredstva da ne bi netko podigao nezakonito stečena sredstva.

Vjerojatno će vam vaša sredstva vratiti kad 'raščiste' pogreške.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija