Jump to content

Rješenje o nasljeđivanju i darovanje


maja.1991

Preporučene objave

Hej

Ja sam totalni tutlek za te pravne stvari, pa bih Vas molila za pomoc.

 

Moja baka zeli na mene prepisati stan, no medjutim, stan glasi na nju i na pokojnog dedu. Zanima me samo gdje bi mi trebale otici i koje papire predati da bi stan glasio samo na nju jer dok god su oboje vlasnici, baka sama ne moze prepisati stan na mene. Majka se po smrti dede odrekla svog dijela u korist bake, tako da sa tim nema problema.

I jos jedno pitanje, koliko bi to sve kostalo (to utvrdjivanje da je ona 100% vlasnik, darovni ugovor)?

 

Nadam se brzom odgovoru i hvala Vam unaprijed :)

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate u rješenju o nasljeđivanju iza dede provjeriti je li 1/2 stana bila navedena kao imovina u ostavinskom postupku. Najvjerojatnije nije, jer bi tada bila provedena uknjižba na baku u gruntovnici.

 

Ako stan nije sadržan u rješenju o nasljeđivanju morat ćete prvo podnijeti prijedlog radi raspoređivanja naknadno pronađene imovine (stana), u tom postupku upisati stan na baku i nakon toga zaključiti darovni ugovor.

 

Ako će se provoditi postupak radi raspoređivanja naknadno pronađene imovine, cijena vam ovisi o vrijednosti te 1/2 stana, jer se na temelju vrijednosti zaračunava javnobilježnička nagrada u ostavinskom postupku.

 

Kasniji upis na temelju darovnog ugovora (ako ćete same sastavljati ugovor) će Vas koštati cca 50,00 kn za ovjeru bakinog potpisa kod javnog bilježnika i 250,00 kn za prijedlog i uknjižbu prava vlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

djed nije imao vise imobine, tako da se majka odrekla nasljedstva.

 

ali sad imam jos jedno bitno pitanje..

 

Baka ima ovrhe ( otrpilike 5 -.-) od HEP-a ( i struja i grijanje).. posto su to u biti dugovi na stanu, dali se oni prebacuju na mene ako mi baka darovnim ugovorom prepise stan?

Moglo bi se reci da smo socijalan slucaj jer nas je tri, a samo baka ima redovita primanja ( ako se tih 800 kuna od penzije kaj dobije nakon kaj se ovrhe namire moze racunati kao primanje) i dali bi se zbog otga moglo nesto napraviti kod socijalne sluzbe..

 

opet, hvala vam na odgovorima :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija