Jump to content

Poziv za svjedocenje u Austriji


Klupe

Preporučene objave

Dobio sam poziv da se pojavim kao svjedok na sudu u Austriji. Da li je moguce traziti da me se saslusa u Hrvatskoj? Da li postoji neka druga mogucnost suradnje sa sudom osim osobnog pojavljivanja? Koje su posljedice ignoriranja poziva (samo ubacen u sanducic, nista potpisano)? Ne znam njemacki, kako bi me se uopce saslusalo jer ne razumijem ni sto me se pita, a pogotovo kako odgovoriti. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja sugestija je da, ako ste u mogućnosti - odazovite se.

 

Ako niste, pošaljite dopis u kojem objašnjavate nemogućnost odaziva i tražite da vas se ispita putem audio-video linka, što se može napraviti vrlo lako u današnje doba, jedino je potrebno da austrijski sud formalnim putem zatraži međunarodnu pravnu pomoć od RH, a što ne bi smio predstavljati problem niti (pre)dugo trajati.

 

Uglavnom, vi kao svjedok zbog neodazivanja problema ne možete imati, ali postupite na jedan od dva načina kako sam vam opisao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Radi se o "natezanju" bivsih supruznika koje je eskaliralo do vucaranja po sudu. Ne zelim svjedociti i zbog privatnih razloga, ne zelim zauzimati stranu jer su pricu doveli do karikature i kad tad ce se smiriti ali efekt na zajednicko prijateljstvo sa svakim ponaosob moze ostati.

Zato sam zatrazio savjet jer bi najradje izbjegao pojavljivanje ako nece imati posljedice po mene tipa neke tjeralice, prisilno dovodjenje itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pazite, ovo što sam napisao vrijedi kod nas. Da li je isto u Austriji - ne znam, jer ne poznajem njihov sustav.

 

No, čak i da je drugačije, vas u RH nitko ne može dirati po tom pitanju niti izručivati ili što ja znam. Bilo bi drugačije da ste u poziciji okrivljenika, ali ovako nema šanse. U RH ste sigurni.

 

A jadno je i žalosno da se zakrvi do te mjere da se i kazneno sudovanje uključuje u priču bivših supružnika. Ali, ako njima paše i imaju novaca za bacanje - samo naprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, gledam logicno da ako se tamo pojavim morat cu nesto reci, a ako nesto kazem (ili ne kazem) jasno cu odabrati "stranu" i drugoj strani se zamjeriti. Jasno mi je da je u tom izoliranom slucaju (ovom procesu na sudu) jedna strana u pravu ali ne zelim sudjelovati jer njihov odnos (brak u razvodu) nije sadrzan u tom jednom sporu tko je zadrzao tudji auto nego toga ima puno puno vise i ako se ukljucim onda ce biti da je kod nje njegov televizor itd itd dok ne dodju do zlica i vilica.

 

Kao sto sam rekao, poziv mi je urucen samo ubacivanjem u sanducic, cak i nije poslano preporuceno, rado bi izbjegao odlazak zbog ranije recenih okolnosti. Pomogli ste mi odgovorom da me nitko ne moze izrucivati i sl. jer naravno ne zelim probleme navuci na sebe. Saslusanje u policiji u Austriji sam obavio preko maila jer sam im rekao da ne mogu doci, mozda i oni shvacaju koliko je to sve apsurdno pa i sud ne bude pre dosljedan da me bas po svaku cijenu zeli saslusati. Hvala na pomoci jos jednom, mirnije se spava. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija