Jump to content

Banka me kontaktira u vezi s računom koji nije bio na ostavinskoj raspravi.


Roro88

Preporučene objave

Prije nekoliko godina nakon očeve smrti papire o njegovom vlasništvu sam s bratom na ostavinsku raspravu odnijela. Bankovni račun na koji mu je mirovina dolazila i još jedan prazni račun nisam. Na računu na koji mu je mirovina dolazila je bio jedan dug, kredit koji je podigao za plaćanje bratovog odvjetnika. Ostavinska je provedena i nekoliko manjih poljoprivrednih parcela smo ja i moj brat naslijedili. Odvjetnik banke u kojoj je taj dug je informirao oboje da se dug treba podmiriti, pola duga na svakog potomka. Da li je dug moj, moram li i ja preuzeti dio? Može li banka pokrenuti nekakvu drugu ostavinsku? Nisam s kreditom profitirala, bila sam protiv njega... da li će pasti na mene njegovo podmirivanje?

(On je bio zadnji živi roditelj, ja sam bila bez posla i duže vrijeme nakon njegove smrti a zbog loše financijske situacije sam bila i faks prekinula jer otac nije mogao plaćati više, bila sm mlađa i nisam sve na raspravinsku donijela jer nisam sve odmah ni našla... )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

10-20,000kn. Nisam sigurna, nisam nikad znala koliko je točno trebao platiti za odvjetnika. U pismu od banke oko 10,000 kn je spomenuto. No tih 10,000 je bilo spomenuto u pismu za mene i njega, i sad mi nije jasno da li je to znači sveukupno oko 20,000 ili je to oko 10,000. Pitati za detalje ne mogu jer jednom jesam i samo mi je rečeno da mi se ništo osim kamate ne može reči jer nisam naslijedila taj račun, jer ga nisam vlasnik. Za parcele nitko nije baš zainteresiran no ja mislim da bi im vrijednost bi im bila veća od duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija