Jump to content

Odbijeno izdavanje putovnice


Milan59

Preporučene objave

Dobar dan,

 

Podnio sam zahtjev za izdavanje Putovnice u Konzulatu u Pragu i od njih sam dobio slijedeci odgovor:Uvrđeno je da postoje razlozi za odbijanje Putovnice u Konzulantnom uredu RH u inozemstvu,sukladno članu 41.stavak1.točka 2.Zakona o putnim isprava hrvatskih drzavljana..

Provjeravao sam putem policije,nikakvih prepreka nemam,potraga,slicno..bio je problem u ministarstvu financija oko neplacanja doprinosa i poreza..Dao sam zalbu za zastaru i dobio sam rijesenje da sam oslobođen tih davanja..Trebam odgovor:dali bi mogao biti problem dug prema ministarstvu financija koji je rijesen ili je nesto sasvim drugo a nema u evidneciji kod policije..Trebao bi predati ponovo dokumentaciju za putovnicu pa molim odgovor na moje postavljeno pitanje i pomoc oko svega toga..

Unaprijed zahvaljujem na pozitivnom odgovoru..

 

S poštovanjem,

Milan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je da je to, ali nemaju u evidenciji da je riješeno (ništa čudno), pa bi se to riješilo dodatnim dokumentima koje ti imaš (ove o oslobađanju), ali postoji mogućnost da je nešto drugo. Jesi probao kontaktirati direktno FINA-u i/ili Poreznu upravu, tj. Ministarstvo financija s upitom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobio sam riješenje od Ministarstva finacija i porezne uprave Kralovac da sam oslobođen poreza i svih tih obaveza prije 15 dana..Znaci to je moguće..Prijatelj koji mi radi u policiji,provjerio je i od strane policije nema nikakih problema,sve čisto..Znaci to je bio razlog jer se radilo o novcanoj sumi od 70 000 kouna...Hvala na brzom odgovoru...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za taj dug nisam niti znao,jer nezivim u Hrvatskoj od 2000 godine..dok nisam dobio odbijenicu za Putovnicu...zena od brata ima poznatu u poreznoj pa je ona to iskopala na osnovu tog clana zakona sto sam predlozio i podnio zahtjev za zastaru...Na osnovu njihovih informacija nista drugo nepostoji..Htio sam samo od vas potvrdu informacije dali je to moguci razlog radi neizdavanja putovnice..Hrvatskoj je sve moguce pa i to...

Hvala na odgovorima..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
30 dana im je rok, a unutar njega će ti odgovoriti.

 

 

Dobio sma odgovor koji je slijedeci

Poštovani,

 

Slijedom Vašeg upita obavještavamo Vas da se hrvatskom državljaninu koji podnese zahtjev za izdavanje putovnice, izdaje putovnica ukoliko ispunjava uvjete za izdavanje navedene isprave primjerice da nema zabranu za izdavanje putovnice koju zahtjeva nadležni sud.

Naime, člankom 41. Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana („Narodne novine“, broj: 77/99, 133/02, 48/08 i 74/09, 154/15, 82/15) propisano je, između ostalog, da će se na zahtjev nadležnog suda odbiti zahtjev za izdavanje putne isprave podnositelju za kojeg se opravdano sumnja da će izbjeći nazočnost u kaznenom postupku ili izvršenje presude kojom mu je izrečena kazna zatvora u trajanju dužem od tri mjeseca ili mjera sigurnosti obveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi (članak 41. stavak 1. točka 1.), te da će se zahtjev za izdavanje putne isprave na zahtjev nadležnog suda odbiti podnositelju za kojeg se opravdano sumnja da će izbjeći izvršiti dospjelu imovinsko-pravu obvezu iz bračnog odnosa ili odnosa roditelja i djece, poreznu obvezu ili drugu zakonom utvrđenu imovinsko-pravnu obvezu za koju postoji izvršni naslov (članak 41. stavak 1. točka 2. navedenog Zakona).

Uvažavajući gore navedeno, ističemo da se okolnosti i činjenice važne za izdavanje putovnice utvrđuju u tijeku postupka nakon što stranka podnese zahtjev za izdavanje navedene isprave.

 

 

S poštovanjem,

Služba za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH

 

Mene se ti tiče ova druga stavka,obaveza prema zeni nemam,poreznih obaveza vise nemam,kako sam prethodnim komentarima pisao,znaci nebi smijelo biti prepreke oko izdavanje putovnice..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija