Jump to content

Boravište maloljetne osobe


dodlina14

Preporučene objave

Poštovani,

 

moj nećak je navršio 15 godina i sad bi trebao upisati srednju školu u mjestu različitom od mjesta stanovanja svoje majke. Za vrijeme trajanja srednje škole živio bi kod mog brata, svog ujaka. Brat je od MUPa dobio informaciju da ne može prijaviti boravište za nećaka jer njegova majka živi u drugom mjestu te su ga poslali u CZSS kako bi dobio privremeno skrbništo, a postupak dodjeljivanja skrbništva dugo traje.

Moje pitanje je, može li moja sestra dati izjavu/suglasnost MUPu svog mjesta boravišta kojom daje pristanak da se nećaku prijavi boravište kod njegovog ujaka te se ta izjava proslijedi u MUP gdje bi se trebalo prijaviti boravište jer zbog prirode posla nije u mogućnosti osobno doći u mjesto gdje bi se trebalo prijaviti boravište mom nećaku.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ili osobno ili skrbnik.

 

"Prijave za maloljetne osobe i osobe potpuno lišene poslovne sposobnosti te osobe djelomično lišene poslovne sposobnosti u pogledu davanja izjava ili poduzimanja radnji koje se odnose na osobna stanja u upravnoj stvari koja je predmet postupka, podnose roditelji, odnosno skrbnici."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija