Jump to content
dodlina14

Boravište maloljetne osobe

Preporučene objave

Poštovani,

 

moj nećak je navršio 15 godina i sad bi trebao upisati srednju školu u mjestu različitom od mjesta stanovanja svoje majke. Za vrijeme trajanja srednje škole živio bi kod mog brata, svog ujaka. Brat je od MUPa dobio informaciju da ne može prijaviti boravište za nećaka jer njegova majka živi u drugom mjestu te su ga poslali u CZSS kako bi dobio privremeno skrbništo, a postupak dodjeljivanja skrbništva dugo traje.

Moje pitanje je, može li moja sestra dati izjavu/suglasnost MUPu svog mjesta boravišta kojom daje pristanak da se nećaku prijavi boravište kod njegovog ujaka te se ta izjava proslijedi u MUP gdje bi se trebalo prijaviti boravište jer zbog prirode posla nije u mogućnosti osobno doći u mjesto gdje bi se trebalo prijaviti boravište mom nećaku.

 

Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ili osobno ili skrbnik.

 

"Prijave za maloljetne osobe i osobe potpuno lišene poslovne sposobnosti te osobe djelomično lišene poslovne sposobnosti u pogledu davanja izjava ili poduzimanja radnji koje se odnose na osobna stanja u upravnoj stvari koja je predmet postupka, podnose roditelji, odnosno skrbnici."

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×