Jump to content

Korupcija u RH


anonimno

Preporučene objave

prenosim današnji članak iz Večernjeg lista

 

Obratite pažnju na ovu rečenicu:

"Vesna Škare-Ožbolt upozorava Bilavera da ima provjerenu informaciju da je Granić bio prije tri tjedna kod premijera Sanadera i tražio njegovu pomoć da dobije taj proces na sudu."

 

Dakle, sada i predsjednik vlade RH - Sanader mora reći da je osobno upoznat sa (pravosudnom) korupcijom.

 

A članak glasi:

 

 

28.09.2006 18:30

OPTUŽBE Iseljenici tvrde da je predsjednica DC-a odgovorna za njihov novac

Iseljenici: 'Vesna, vratite sto tisuća eura'

Autor Jadranka Jureško-Kero

 

Odmah nakon smrti dr. Franje Tuđmana krenuo je nepravedan odnos hrvatske vlasti prema iseljeništvu. Ukidali su generalne konzulate, kao kod mene u Clevelandu, bilo je sve više slučajeva korupcije u domovini, od iseljenika se traži novac, a nikad se ne rješavaju njihovi problemi.

 

Neusao odgovor

Vlada Ive Sanadera krenula je to ispravljati, ali još puno mora učiniti. Dug od 100 tisuća eura, koji predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt nikad nije vratila iseljeniku Anti Mrdeži iz Düsseldorfa, prelio je iseljeničku čašu strpljenja." Tim je riječima Frank Bilaver, iseljenik i aktivni predstavnik HDZ-a u Americi, za Večernji list komentirao osnivanje Odbora za zaštitu prava Hrvata u izvandomovinstvu kojim presjeda. Odbor smo pokrenuli jer želimo pomoći iseljenicima i upozoriti na nepravilnosti koje se događaju, a gospođa Vesna Škare-Ožbolt naljutila nas je odgovarajući nesuvislo na naša pitanja o povratu 100 tisuća eura jednom od nas. Bilaver je Vesni Škare-Ožbolt na njezino reagiranje da je Mate Granić bez ovlaštenja stranačkih tijela osobno uzeo novac u gotovini od Mrdeže, koji je time kupovao zastupničko mjestu u Saboru na listi DC-a, odgovorio da "nikoga ne zanima u kakvim je odnosima s prethodnim predsjednikom DC-a, a Mrdeži neka vrati novac".

 

Dopisivanje traje

Vesna Škare-Ožbolt u internetskom dopisivanju s Bilaverom, koje posjeduje Večernji list, tvrdi da je Demokratski centar u prosincu 2004. podnio kaznenu prijavu protiv Mate Granića koja se do danas rješava. Vesna Škare-Ožbolt upozorava Bilavera da ima provjerenu informaciju da je Granić bio prije tri tjedna kod premijera Sanadera i tražio njegovu pomoć da dobije taj proces na sudu. Bilaver odgovara da Odbor koji vodi zanima samo vijest o povratu 100 tisuća eura.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija