Jump to content

Lažna ovrha na automobilu?


kazuma85

Preporučene objave

Poštovani, molim pomoć!

 

Mome zaručniku je policija zvonila na vrata i tražila ga prometnu dozvolu da mu unutra stave napomenu da je auto pod ovrhom.

 

Taj auto je kupio u provjerenom salonu rabljenih automobila, imao je sve papire, sve kako treba. Prvi i jedini vlasnik prije njega je bila Porezna uprava.

 

Kad ga je prebacivao na sebe i registrirao na MUP-u, nije bilo apsolutno nikakvih problema.

 

Policajac je rekao da je ovrhu pokrenula FINA, i da se njima treba javiti, a da stvar bude gora, provjerili smo na FINA-inoj stranici broj šasije auta, i nema nikakve napomene da je pod ovrhom. Tko je tu lud??!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još da napomenem, uredno plaća sve račune, nema nikakva dugovanja, a nikakvu info ili upozorenje nije dobio, nego mu je policajac iz čistog mira samo banuo doma. Prvi put mu je brat bio doma sam, pa policajac nije htio reći zašto ga treba, nego je uzeo broj mobitela i zvao ga u NEDJELJU sa skrivenog broja, a drugi put, OPET baš za vikend, je došao i tada rekao da je riječ o ovrsi od FINA-e. Osjećamo se jadno i nemoćno i jako jako prevareno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policajac je rekao da je ovrhu pokrenula FINA,
prvo treba reč da FINA nepokreće ovrhe već ih provodi,a druga stvar je da to neradi na pokretninama i nekretninama,budući da se radi o financijskoj agenciji.
Kad ga je prebacivao na sebe i registrirao na MUP-u,nije bilo apsolutno nikakvih problema.
to je nebitno ako je vaš zaručnik ovršenik,glede čega provjerite tko je pokrenuo ovršni postupak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A možete mi reći zašto se onda na stranici FINE http://zaloznaprava.fina.hr/upzap/public/prepare.do može provjeriti automobil, kao i ostale pokretnina ako ne radi ovrhe nad pokretninama?

 

Mislim nije mi jasno. Ići ćemo sutra provjeriti o čemu se radi, i znam da se može zatražiti da nam pokažu tko je pokrenuo postupak, samo on o tome nije dobio ni rješenje, niti upozorenje pred ovrhu, apsolutno ništa, a ni nema zašto biti pod ovrhom, nema dugova niti ničega...

 

Ažurirano

 

Znači ovo je izmišljena ovrha bez ikakvog razloga. Smrdi mi na prevaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu smisla sad ništa pričati dok ne vidiš točno na FINA-i o čemu se radi.

 

Što se tiče policije, najčešće zovu sa skrivenog broja, a razlog je taj što pozivi idu preko centrale, pa obično ujutro pokazuje broj centrale (u Zagrebu završava sa 111), a popodne i vikendima je skriven. Policajac koji je zvao nema nikakvog utjecaja na to.

 

Može biti riječ o greški, može biti riječ o dugu bivšeg vlasnika koji nije brisan, može biti riječ o dugu sadašnjeg vlasnika za koji nije ništa primio... Uglavnom, može biti sto stvari, a sutra provjerite, pa ćete znati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija